oaednews

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Le Monde», Ο μισθολογικός χάρτης της Ευρώπης- Από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους οι Έλληνες

Μαζι με την Πορτογαλία και την Πολωνία η χώρας μας κατατάσσεται στις χώρες με τους πιο χαμηλούς κατώτατους μισθούς όπως προκύπτει από το σχετικό αναλυτικό πίνακα της εφημερίδας Le Monde που κατάρτισε με αφορμή την απόφαση της Γερμανίας για θέσπιση μηνιαίου κατώτατου μισθού.

"Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση..."

Η  ανάπτυξη και η αποτελεσματικότητα ενός Οργανισμού, δημόσιου ή ιδιωτικού, οφείλεται, κυρίως, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, στην ικανότητα, δηλαδή, που διαθέτει η εκάστοτε διοίκηση να αξιοποίησει το προσωπικό της. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Διοικητής του ΟΑΕΔ είχε χρησιμοποιήσει μια φράση του Αντρέ Μπρετόν: "Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση...

Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι, δημόσιοι υπάλληλοι εν προκειμένω, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και πολλές φορές τα καταφέρνουν... Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο συνάδελφος Δημοσθένης Μεσσήνης, ο οποίος, μάλιστα, έχει διακριθεί και στον ΟΕΕ, από τον οποίο προέρχεται. Στον ΟΑΕΔ συνεχίζει τη δημιουργική του κατάθεση στον τομέα της πληροφορικής, με ευρεία αποδοχή του έργου του από τους συναδέλφους-χρήστες των υπηρεσιών του. Ελπίζουμε να τύχει της ανάλογης αποδοχής και αξιοποίησης και από τη Διοίκηση του Οργανισμού....

Ν.4210: Όλες οι αλλαγές στο Δημόσιο αναλυτικά

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. ΤΕΥΧΟΣ Α' - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 254/21-11-2013) ο Νόμος 4210/2013 - Ρυθμίσεις και άλλες Διατάξεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Τα κυριότερα Άρθρα αναφέρονται σε θέματα:

- Αδειών δημοσίων υπαλλήλων

- Επιλογής προσωπικού από το Α.Σ.Ε.Π.

Ευκαιρία απασχόλησης σε αεροπορικό κολοσσό για 3.800 άτομα

Στη διοργάνωση μίας ακόμα Ημέρας Καριέρας προχωράει η γνωστή αεροπορική εταιρεία Emirates, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο ξενοδοχείο Athens Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα).
Η Ημέρα Καριέρας προσφέρει τη δυνατότητα, σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται, να ανακαλύψουν τη δουλειά των ονείρων τους και να ζήσουν στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Την Ημέρα Καριέρας, υποψήφιοι γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Περιφέρεια Αττικής: Ένταξη στο ΕΣΠΑ προγραμμάτων για δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας

«Απέναντι στον κοινωνικό εφιάλτη της ανεργίας, οι συμπράξεις των ΤΟΠΣΑ θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις απασχόλησης, και ελπίδα για ισάριθμους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο κ. Σγουρός
Ξεκίνησαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό οι εντάξεις στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Προγράμματα για τη στήριξη άνεργων νέων

ethnos.gr

Με επίκεντρο τη διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, ολοκληρώνεται τις προσεχείς εβδομάδες η κατάρτιση ενός φιλόδοξου και πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee), το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Εκεί που η ανεργία είναι στο 0%

Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.

Ο παγκόσμιος χάρτης της ανεργίας των νέων




Η υψηλή ανεργία των νέων συνεχίζει να κυρίαρχο θέμα σε όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να κρατάει τα πρωτεία.


Ο παγκόσμιος χάρτης της ανεργίας των νέων

Η υψηλή ανεργία των νέων συνεχίζει να κυρίαρχο θέμα σε όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να κρατάει τα πρωτεία... με ποσοστό που ξεπερνούσε το 55% την περασμένη χρονιά.

Κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.