oaednews

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΣΠΑ: Πρεμιέρα για τις αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα επιδότησης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας  Φωτάκης ήταν σήμερα οι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, για την παρουσίαση του προγράμματος ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» που ξεκινά αύριο 23 Μαρτίου

Επιτυχή ολοκλήρωση ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ αναβάθμισης (VDSL) σε ΚΠΑ2 Θήρας

 Όπως ενημερωθήκαμε από το συνάδελφο Αγγελο  Βώρο ολοκληρώθηκε  επιτυχώς απομακρυσμένα η αναβάθμιση του  ΚΠΑ2 Θήρας στην νέα σύνδεση.

Iσχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Θήρας στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download: 16 Mbps 
     (δηλ. περίπου  29 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (512 
Kbps) που υπήρχε πριν)
2. Ταχύτητα Upload: 1,3 Μbps 
    (δηλ. περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή (512 
Kbps) που υπήρχε πριν)

Πάνω από 500.000 Ελληνες με κατάθλιψη -Αύξηση αυτοκτονιών εξαιτίας της λιτότητας

Οι ασθενείς με κατάθλιψη ξεπέρασαν τους 500.000 στην Ελλάδα, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των αυτοκτονιών εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.
Ο Κώστας Χρυσόγονος επισημαίνει αυτά τα τρομακτικά στοιχεία σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης, ιδιαίτερα εξαιτίας των χρεών και της απειλής κατάσχεσης κατοικίας, ζητά να ενημερωθεί για της δράσεις της Κομισιόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Χρυσόγονου:

Δώρο Πάσχα 2017: Ποιοι υπάλληλοι δικαιούνται και ποιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ


Δώρο Πάσχα 2017: Ποιοι ιδ. υπάλληλοι δικαιούνται και ποιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Δώρο Πάσχα 2017. Φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας πέφτει στις 16 Απριλίου. Εκτός από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου για το 2016 το οποίο αναμένετε να καταβληθεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.

Μέχρι 23/3 οι ενστάσεις για τον κοινωνικό τουρισμό - τα δικαιολογητικά

Ο ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 20/3 ανάρτησε τα προσωρινά αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό 2017. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων είναι μέχρι και  23/3. Μέχρι 23/3

Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν την αργία της 25ης Μαρτίου

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την 25η Μαρτίου, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.
Ειδικότερα, φέτος που η 25η Μαρτίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο η ΓΣΕΕ στην ενημέρωση της αναφέρει ότι ισχύει:

Ενημερωτικό σημείωμα Ομοσπονδίας

Ενημερωτικό Σημείωμα

Μετά τη συνάντηση με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη σας ενημερώνουμε ότι:
1. Υπεγράφη η πρόσληψη των 360 εργασιακών συμβούλων και από τον Υπουργό Οικονομικών κ Τσακαλώτο και η διαδικασία προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη απεστάλη στο Υπουργείο  Εργασίας, προκειμένου να βγουν οι ποσοστώσεις για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ. Οι 360 θέσεις εργασιακών συμβούλων είναι μέρος των 1.260 που έχουν εγκριθεί από το ΚΥΣΚΟΙΠ και που προβλέπονται στην πρόταση της διοίκησης.
2. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που αναφέρεται στο προτεινόμενο οργανόγραμμα είναι 5.590.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ Σχετικά με τη συνάντηση με συναδέλφους των γραφείων ασφάλισης των ΚΠΑ2 της ΠΔΑΝ

Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΕΥ ΟΑΕΔ με τους συναδέλφους υπαλλήλους των Γραφείων Ασφάλισης των ΚΠΑ2 της ΠΔΑΝ, διαπιστώθηκαν αρκετά σημεία που επιδέχονται βελτίωσης τόσο σε οργανωτικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο στον κύκλο εργασίας τους.
Συγκεκριμένα, κρίθηκε σκόπιμο – μεταξύ των άλλων- να ζητηθεί   από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ:
·         Να υλοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στα αντικείμενα των Γραφείων Ασφάλισης σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

4 υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ Κω για 10.000 ανέργους!!!


Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στα Δωδεκάνησα αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αχτσιόγλου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εκφράζοντας, παράλληλα, και την ανησυχία του για τη φημολογία περί κατάργησης υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στα νησιά.