oaednews

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

[Συνέντευξη Alterthess]Μαρία Καραμεσίνη: Ο ΟΑΕΔ αλλάζει για να αναχαιτίσει την ανεργία στην χώρα μας


Με αφορμή την επίσκεψης της νέας διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια περιοδείας της στην πόλη, μιλήσαμε για το ρόλο του ΟΑΕΔ στην αντιμετώπιση της ανεργίας, για το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη αλλά και το νέο σχεδιασμό και την διαφορετική λειτουργία του Οργανισμού την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2015-2016

Έγκριση εισαγωγής 6.180 μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ για
το σχολικό έτος 2015-2016.
Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη
θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την πρακτική του άσκηση σε
χώρους εργασίας.

Ερώτηση Δανέλλη για το μέλλον των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ



Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, ζητάει να πληροφορηθεί ποιο μέλλον επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες σχολές αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα.
Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, αποτέλεσε το πάγιο πρόβλημα μισθοδοσίας και ταχτοποίησης των εκπαιδευτών των συγκεκριμένων σχολών, καθώς και η διαφαινόμενη περικοπή ειδικοτήτων τόσο στην ΕΠΑΣ Ηρακλείου, όσο και αλλού.
«Σε κάθε περίπτωση οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ καλούνται να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς απευθύνονται σε παιδιά των πλέον αδύναμων κοινωνικών τάξεων, τα οποία μετά την αποφοίτησή τους προωθούνται στον ιδιωτικό, κυρίως, τομέα ως ελεύθεροι επαγγελματίες», τονίζει ο κ. Δανέλλης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: