oaednews

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.
Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στηρίζει, συντονίζει και ενισχύει όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μελών της (Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων) για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., έρχεται να αποτελειώσει ότι απέμεινε από τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα από τα δύο πρώτα των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.

Αρθρο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Euro2day (25/1/2016)



Η καταστροφολογία βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Κατά επανάληψη έχω επισημάνει ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας επιτυγχάνεται μόνο με  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  πράγμα που σημαίνει ότι  χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και επενδύσεις τα ποσοστά της ανεργίας δεν μπορούν να μειωθούν ουσιαστικά. Εντούτοις, το 2015 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτος διόγκωσης της ανεργίας. Σε  αντίθεση με όσα λέγονται ή γράφονται και παρά την αβεβαιότητα και τους περιορισμούς των κεφαλαιακών ελέγχων του καλοκαιριού, το ποσοστό ανεργίας όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά βαίνει διαρκώς μειούμενο. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προσφορών για παροχή υπηρεσιών καθαρισμού


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προκειμένου να προβεί στην ανάδειξη αναδόχου ύστερα από συλλογή προσφορών και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ» των κτιρίων της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής & Νήσων σύμφωνα με τις Τεχνικές προδιαγραφές της Υπηρεσίας, Προϋπολογισμού 124.794,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (Αναληφθείσα υποχρέωση 936/2016) καλεί τους ενδιαφερόμενους έως την 29/1/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 πμ, να προσέλθουν είτε αυτοπροσώπως είτε με ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής & Νήσων, Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας, προς υποβολή σφραγισμένων εγγράφων προσφορών στην Επιτροπή Προμηθειών της Περιφερειακής Αττικής & Νήσων.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016
Α.Π.290

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συνάδελφοι,

Σας ανακοινώνουμε ότι, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης καρτών απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση, κατόπιν συμφωνίας της ΑΔΕΔΥ με τον ΟΑΣΑ.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να εκδώσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών παρακαλείται να έρθει σε επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.

Ενημερώνουμε ότι:

Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει:
330€ - 15% = 280,50 €  και με την έκπτωση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ τελική τιμή: 275€ 

Η εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει:
170€ - 13% = 147,90€ και με την έκπτωση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ τελική τιμή: 145€

Αποτελέσματα εκλογών Ταμείου Αλληλοβοηθείας ΟΑΕΔ

Σύνολο εδρών: 26
1η Δύναμη Φίλοι του Ταμείου, έδρες  (18)
2η  Δύναμη ΔΑΚΕ , έδρες (8)

Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής κ Νήσων: 

1η Δύναμη Φίλοι του Ταμείου: έδρες 7
εκλέγονται:
Δοβρίδης Γεώργιος
Παπαδάκη Μαρία
Κολλιόπουλος Ηλίας
Μουρούτσος Σπύρος
Κιάμος Στέφανος
Πριναράκης Μανώλης
Αγραφιώτου Ουρανία

2η Δύναμη ΔΑΚΕ, έδρες 2
εκλέγονται:

Στασού Μόσχα
Λουκοπούλου Καλλιόπη

Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλία: