oaednews

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της 'Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κ Ελλάδας σχετικά με δημοσίευμα για σκάνδαλο μεγατόνων στη Θεσσαλία


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 11/ 11 /2019
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 111
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431022099
email:eyoaedke@oaed.gr Προς : Υπηρεσίες, μέλη μας
Όλους τους συναδέλφους
Θέμα: «Σχετικά με δημοσίευμα για σκάνδαλο μεγατόνων στη Θεσσαλία »

Σχετικά με τα δημοσιεύματα  που εμφανίστηκαν  το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για  «σκάνδαλο μεγατόνων στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλίας" παραθέτοντας μάλιστα (σκόπιμα;) και την γνωστή σε όλους μας υπόθεση της φερόμενης ως υπεξαίρεσης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από πρώην υπάλληλο, υπόθεση που εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Λάρισας τις αμέσως επόμενες ημέρες, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ επιτελούν σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. 
 Έλλειψη προσωπικού, διαχείριση χιλιάδων περιπτώσεων συναλλασσομένων, υπερβολική γραφειοκρατία, συχνές αλλαγές νόμων και εγκυκλίων! Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι υπάλληλοι του Οργανισμού χρειάζονται στήριξη και όχι δυσφήμηση. Κακόβουλα δημοσιεύματα που προδικάζουν αποτελέσματα προανακριτικών διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη, είναι καταδικαστέα.
Επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση οποιασδήποτε υπόθεσης, ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το ύποπτο των δημοσιευμάτων, την  προσπάθεια σπίλωσης χαρακτήρων και την προσβολή όλων των συναδέλφων της Περιφέρειάς μας. Οι γενικεύσεις που έμμεσα προκαλούνται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα   δεν είναι καθόλου κολακευτικές για το έργο και την αξία του ΟΑΕΔ.  Δεν είναι όλα σκάνδαλα!
Μετά τούτου θα πρέπει η Διοίκηση του Οργανισμού να προβεί στην διαλεύκανση της υπόθεσης  και να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για σκάνδαλο. Οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση αμερόληπτα και ισότιμα, αλλά και να ενισχύσει τα ΚΠΑ της Περιφέρειάς μας και ειδικά  το ΚΠΑ της Λάρισας  με προσωπικό έτσι ώστε η υπηρεσία να λειτουργεί απρόσκοπτα.
Πρέπει οι Διοικήσεις διαχρονικά του Οργανισμού να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας στα ΚΠΑ, την πληθώρα των διαφορετικών αντικειμένων σε ελάχιστους υπαλλήλους, να σταματήσουν επιτέλους με τις μεταφορές των φακέλων από δω και από κει και να ενισχύσουν με το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό τις υπηρεσίες μας.
Επιπλέον θα πρέπει άμεσα η Διοίκηση να καταδικάσει  το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο πλήττει κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΑΕΔ, θίγει και τρομοκρατεί συναδέλφους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη