oaednews

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

12.485 αιτήσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα

437 Φορείς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αποστολή στοιχείων σε εφαρμογή του Π.Δ. 69/2016 (Α' 127) περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα, όπως παρουσιάζει το epoli.gr.
Συγκεκριμένα, έως την 15.03.2017 και ώρα 11:00, 
- ο αριθμός των υπαλλήλων που έχει υποβάλει αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού ανέρχεται σε 12.485,
- ο αριθμός των αιτημάτων που έχουν διαβιβαστεί απ' αυτή στο αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο ανέρχεται σε7.513 (60,2% του συνόλου) ενώ,

Οι συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων [Παραδείγματα]

Μειώσεις που φτάνουν το 30% προκαλεί στις νέες συνάξεις ο μαθηματικός τύπος για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των αποδοχών των ασφαλισμένων, βάσει των οποίων θα υπολογίζεται το ανταποδοτικό ποσό σύνταξης για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 13 Μαΐου και μετά με το νόμο – Κατρούγκαλου, όπως αναλύει, σήμερα, ο «ΕΤ» και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος.
Εγκύκλιος
Το πρώτο "κύμα" από το "τριπλό σοκ" έρχεται με τις νέες συντάξεις, όσων αποχώρησαν με αίτηση από 13/5/2016 και μετά.
Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και δίνει οδηγίες για τον τρόπο που θα βγαίνουν οι συντάξιμες αποδοχές από το 2002 και μετά.
Οι νέες συντάξεις θα έχουν «δύο ποσά»: Την "εθνική" σύνταξη που χρηματοδοτεί το Κράτος και δεν υπερβαίνει τα 384 ευρώ το μήνα και τη σύνταξη βάσει αποδοχών, εισφορών και ετών ασφάλισης, τη λεγόμενη "ανταποδοτική" σύνταξη.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για το Πάσχα -όλο το πρόγραμμα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους  και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, κυρίως όμως τα παιδιά, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.

Η νέα Υπουργική Απόφαση για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αναλυτικοί πίνακες με τους εισακτέους ανα σχολή
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε σήμερα την απόφαση με τους νέους πίνακες εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έχουμε 43.758 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ. Δηλαδή συνολικά έχουμε 70.726 εισακτέους. Αντίστοιχα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είχαμε 43.855 εισακτέους στα πανεπιστήμια και 26.130 στα ΤΕΙ. Δηλαδή είχαμε συνολικά 69.985 εισακτέους. Στη συνέχεια παρατίθενται οι αριθμοί των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ανά σχολή, που περιλαμβάνονται στη σχετική υπό δημοσίευση Υπουργική Απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων στον πρωτογενή τομέα (ΦΕΚ)

Την υλοποίηση του Προγράμματος της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς με τίτλο «Τριπτόλεμος», το οποίο αποσκοπεί στην ανάδειξη των προοπτικών και στην προώθηση της απασχόλησης στον Πρωτογενή Τομέα παραγωγής αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας. H απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Η Google θέτει σε λειτουργία νέα υπηρεσία για τις «ψευδείς ειδήσεις»!!!

Τη διάθεση της νέας υπηρεσίας εξακρίβωσης πληροφοριών «Fact Check» στο πεδίο της Αναζήτησης καθώς και στην Ενότητα των Ειδήσεων ανακοίνωσε σήμερα η Google, στόχος της οποίας είναι η καταπολέμηση του φαινομένου των αναληθών ειδήσεων

Η απόφαση για τις κρατικές κατασκηνώσεις 2017 - Τα προσόντα για προσληψεις και οι Δήμοι

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα κρατικών κατασκηνώσεων για το έτος 2017 και ο αριθμός των φιλοξενουμένων θα ανέλθει σε 9.220 άτομα. Η κατανομή που προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση καθορίζει ότι θα φιλοξενηθούν 5.500 παιδιά, 1.420 ηλικιωμένοι και 2.290 άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες)
Κάθε Παιδική Εξοχή - Κατασκήνωση του Κρατικού Προγράμματος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτείται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, και του οποίου η σύνθεση καθορίζεται ως εξής:
-    Ένας (1) υπάλληλος του οικείου Δήμου.
-    Ένας (1) εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
-    Ένα (1) μέλος που να διακρίνεται για την κοινωνική του δράση και προσφορά, οριζομένων μεταξύ αυτών του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Οικονομικού Συμβούλου.

Ο Συντονιστής (Αρχηγός) έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας και του συντονισμού των δράσεων προσωπικού και κατασκηνωτών σε καθημερινή βάση. Ενημερώνεται έγκαιρα για την τοποθέτηση του όχι όμως νωρίτερα των 15 ημερών από την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.

Καλό Πάσχα με μια χούφτα πετράδια

Ευχές για καλό Πάσχα "με μια χούφτα πετράδια" από τη συνάδελφο συγγραφέα Σταυρούλα Δεληντζόγλου. Τι καλύτερο για ένα δώρο τώρα το Πάσχα, από ένα βιβλίο, από μια χούφτα πετράδια. Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζουμε να ψηφίζουμε-στηρίζουμε το βιβλίο της συναδέλφου 
εδώ: 
http://www.publicbookawards.gr/2017/vote2017.php?auto=1&CatID=1&id=1606

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ανακοίνωσε την πρόσληψη 26 ατόμων για την διοργάνωση της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης για τον Μάιο του 2017

Α. Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας 1 μήνα, 1 ατόμου για την προβολή της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και για το συντονισμό της ομάδας εθελοντών / έκτακτου προσωπικού.
Β. Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως 8 ημέρες, ομάδας 25 ατόμων για την υποστήριξη της διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι οι ημέρες απασχόλησής του κάθε ατόμου θα καθοριστούν με την υπογραφή της σύμβασής του αλλά δεν θα ξεπεράσουν τις οκτώ (8) ημέρες κατ' ανώτατο όριο.

ΕΦΚΑ: «Μετράει» και η προφορική σύμβαση!!

Ακόμα και προφορική σύμβαση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη για το είδος της σχέσης εργασίας τους γίνεται αποδεκτή από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Αρκεί βέβαια η σύμβαση αυτή να καταχωρηθεί από τον αντισυμβαλλόμενο – εργοδότη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.efka.gov.gr του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με συμπληρωματική οδηγία που εκδόθηκε από τη διοίκηση του Φορέα διευκρινίζεται ότι «στην έννοια της σύμβασης περιλαμβάνεται τόσο η έγγραφη όσο και η προφορική σύμβαση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: για τη βάρβαρη επίθεση των νεοναζιστών


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή, Αλέξη Λαζάρου.
H δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή προσβάλλει βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε σε αυτή την επίθεση που μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ανθρώπινη τραγωδία με απώλεια ζωής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ευθύνη για το ότι αποθρασύνονται οι φασίστες. Γιατί είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί η Κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο κόμμα», γιατί οι βουλευτές της φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη.

Απομακρυσμένη αναβάθμιση στο ΚΠΑ2 Σιδηροκάστρου

Ο συνάδελφος Άγγελος Βώρος μας ενημερώνει ότι:
"Oλοκληρώθηκε επιτυχώς η απομακρυσμένη αναβάθμιση του
ΚΠΑ2 Σιδηροκάστρου στην νέα σύνδεση VDSL IP VPN.
Ισχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Σιδηροκάστρου στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download: 26,5 Mbps 
     (δηλ. περίπου  103 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (256 
Kbps) που υπήρχε πριν)
2. Ταχύτητα Upload: 1,90 Mbps 
     (δηλ. περίπου 7,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (256 Kbps) που υπήρχε πριν)

Ευχαριστώ την συνάδελφο του Γρ. Πληροφορικής της ΠΔ Αν. Μακεδονίας & Θράκης
Κλεοπάτρα Σατικίδου καθώς και την προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Σιδηροκάστρου Παναγιώτα Αμαραντίδου ,
με τη βοήθεια των οποίων έγιναν οι προαπαιτούμενες φυσικές συνδέσεις για να είναι εφικτή
η απομακρυσμένη εγκατάσταση.

Ευχές από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ


Νέες ταχύτητες στο ΚΠΑ2 Νιγρίτας

Ενημέρωσης συνέχεια...

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απομακρυσμένη αναβάθμιση του
ΚΠΑ2 Νιγρίτας στην νέα σύνδεση VDSL IP VPN.
Ισχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Νιγρίτας στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download: 24 Mbps 
     (δηλ. περίπου  94 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (256 
Kbps) που υπήρχε πριν)
2. Ταχύτητα Upload: 3,85 Mbps 
     (δηλ. περίπου 15 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (256 Kbps) που υπήρχε πριν)

ΟΑΕΔ-Πυροσβεστική 5-3 : Δεν πρόλαβαν να σβήσουν τη φωτιά τους!

Στην 1η θέση ο ΟΑΕΔ που επικράτησε της Πυροσβεστικής με 5-3!!!!


Κάτω από το μισό το κόστος εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη

Στα 14,2 ευρώ διαμορφώθηκε το 2016 το ωριαίο κόστος εργασίας (αμοιβή εργαζόμενου συν εργοδοτικές εισφορές) στην Ελλάδα, έναντι 15,3 ευρώ που ήταν το 2004. 
Στην ΕΕ των «28» ήταν το 2016 κατά μέσο όρο στα 25,4 ευρώ και στα 29,8 ευρώ στους 18 της ευρωζώνης.

Ανεργία «φονιάς» για τους 55άρηδες -Χάθηκαν 257.000 θέσεις εργασίας Πηγή: Ανεργία «φονιάς» για τους 55άρηδες

Μόνο τη μισή εικόνα της αγοράς εργασίας, αποτυπώνουν τα τρέχοντα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, καθώς αν «σκαλίσει» κανείς τους αριθμούς, θα διαπιστώσει από το ξέσπασμα της κρίσης, το εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 256.959 ανθρώπους!
Επί της ουσίας η «ζημιά» είναι διπλή, καθώς πέρα από την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανέργων στα επίπεδα των 1,1 εκατομμυρίων από περίπου 567.000 τον Ιανουάριο του 2010, το εργατικό δυναμικό- δηλαδή το άθροισμα των ανέργων και των απασχολούμενων- έχει συρρικνωθεί, ως αποτέλεσμα κυρίως της περιθωριοποίησης όσων μένουν επί μακρόν εκτός αγοράς εργασίας αλλά και της δραματικής μείωσης της παραγωγικής βάσης.