oaednews

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία στις χώρες της Ευρωζώνης

Την ώρα που η ανεργία στην Ευρωζώνη υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει η χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, καθώς τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,6% έναντι 9,7% τον Νοέμβριο του 2016 και 10,5% τον Δεκέμβριο του 2015

Παράνομη η αντικατάσταση του νόμιμου μισθού από προπληρωμένες κάρτες και κουπόνια

Στη διαδικασία της διερεύνησης των καταγγελιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκαν παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), που προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ, βρίσκεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΩ!

Η σύζυγός μου απολύθηκε από την τελευταία της δουλειά  ως γραμματέας, το 2010.
Δεν έχει βρει ακόμα δουλειά.
Για την ακρίβεια για 6 χρόνια ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.
Κατά καιρούς μού ανέφερε κάποιες δικαιολογίες:
-Κατ αρχάς δήθεν, λόγω της εγκυμοσύνης της .Τυχαίο ήταν που έμεινε έγκυος τότε; (Υποψιάζομαι πως πιθανότατα εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που έπαιρνε επίδομα ανεργίας).ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.
-Επειδή ανέτρεφε το παιδί της- και παιδί μας ,για να είμαστε ακριβείς, όσο ήταν μωρό. ΔΕΝ έψαχνε για δουλειά.

Ανεργία και ανασφάλεια σκοτώνουν τους Έλληνες – Τι είναι η επαγγελματική νόσος

Η επιδείνωση αυτή οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις απολύσεις αλλά και την ανεργία που έχουν εξουθενώσει τους πρώην και νυν εργαζόμενους. Παράλληλα, στο γεγονός ότι λόγω κόστους έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας.

ΗΠΑ: Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία σχετίζονται με την αυξημένη ανεργία

Η αύξηση των επεισοδίων με πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ σχετίζεται με την αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά μέτρησαν 381 τέτοια επεισόδια και διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο υπήρχε ένας νεκρός για το καθένα από αυτά - Η βία που σχετίζεται με συμμορίες αντιπροσωπεύει μόνο το 6,6% των ενόπλων επεισοδίων

Εργοδότες δίνουν κουπόνια αντί για μισθούς -Τι καταγγέλλει η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων

«Παράνομες» πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών, οι οποίες όπως αναφέρεται προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ, καταγγέλλει η ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.