oaednews

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Εγγραφή αστέγων , προσφύγων και μεταναστών στον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, δίδει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο ανέργων του Οργανισμού σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εγγραφούν, λόγω αδυναμίας απόδειξης μόνιμου τόπου κατοικίας, ενώ πληρούνταν οι λοιπές προϋποθέσεις εγγραφής.

Τα τελικά αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας για τους 34 δήμους

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε σήμερα τα τελικά αποτελέσματα και τους οριστικούς Πίνακες Κατάταξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασάς για προσλήψεις σε 34 Δήμους (7.180 θέσεις - Β΄ κύκλος)
Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr, στην ενότητα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β΄ κύκλος)», ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μαρία Καραμεσίνη.

Κινητικότητα: Πότε ξεκινά ο β΄κύκλος

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να δοθεί η εκκίνηση για τον δεύτερο κύκλο της κινητικότητας στο Δημόσιο. Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τον συγκεκριμένο μήνα να τεθεί ένα είδος προθεσμίας εντός της οποίας οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν στείλει τα αιτήματά τους για την κάλυψη κενών θέσεων μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Η ώρα του ανασχηματισμού: Ποιος αναλαμβάνει τη θέση της Αν. Υπουργού Εργασίας

Ημέρα ανασχηματισμού η σημερινή με τα πρώτα τηλέφωνα, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, να γίνονται από το Μαξίμου το πρωί ώστε αν όλα πάνε σύμφωνα με τους υπολογισμούς να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. 

Με το περσινό Α21 η α΄δόση για τα νέα οικογενειακά επιδόματα - Αναλυτικά παραδείγματα

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να δοθεί η πρώτη δόση από τα νέα οικογενειακά επιδόματα, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά και τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - πιστωτών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτά της εκκαθαρισμένης φοΤο νέο Α21 θα υποβληθεί, μετά το Πάσχα. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018. Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκη,