oaednews

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ

Το Οχι ειναι δημιουργικό, παραγωγικό, αντιστασιακό, αισιόδοξο! το οχι μπορει να μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε! Το οχι μας δίνει δικαιώματα το Ναι καταργεί!

Κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα συνεχίσουν να πληρώνονται στους λογαριασμούς των ανέργων που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας

Με αφορμή ερωτήματα δημοσιογράφων σε σχέση με τις πληρωμές των επιδομάτων και παροχών του ΟΑΕΔ η Διοικήτρια του ΟργανισμούΑπασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε τα εξής: «Οιδικαιούχοι όλων των παροχών και των επιδομάτων του ΟΑΕΔ δεν έχουν κανέναλόγο να ανησυχούν.

"Ο λαός δεν εκβιάζεται": Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Δευτέρας στο Σύνταγμα

H Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΟΑΕΔ σας καλεί στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα απόψε στις 19:30 να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί :
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, 
ΌΧΙ στην καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα, 
ΌΧΙ σε αυτούς που θέλουν τη Δημοκρατία στο περιθώριο.

«Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στην συγκέντρωση της Δευτέρας στις 19.30 στο Σύνταγμα.


Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος



Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Τι ισχύει για τις τραπεζικές συναλλαγές

 Τι αναφέρει αναλυτικά:

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος. 2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να προστατευθεί το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και η ελληνική οικονομία εν γένει από την έλλειψη ρευστότητας που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου 2015 να αρνηθεί την επέκταση της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο πρώτο
1. Η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύσσεται τραπεζική αργία. Η τραπεζική αργία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4261/2014 (Α΄ 107), το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα ιδρύματα πληρωμών του ν. 3862/2010 (Α΄ 113) και τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος του ν. 4021/2011 (Α΄ 218), τα υποκαταστήματα και τους αντιπροσώπους ιδρυμάτων πληρωμών και ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρή ματος που εδρεύουν σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα (στο εξής, τα «ιδρύματα»). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών η ως άνω χρονική περίοδος δύναται να συντμηθεί ή να παραταθεί. Κατά την τραπεζική αργία τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της παρούσας πράξης και την προετοιμασία για την επανέναρξη των συναλλαγών με το κοινό μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

2. Κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

α) αναλήψεις μετρητών από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές, υποκείμενες σε ημερήσιο όριο ανά κάρτα το οποίο ορίζεται σε 60 ευρώ,δυνάμενο να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Οι αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές θα λειτουργήσουν εντός το πολύ δώδεκα (12) ωρών κατά την πρώτη μέρα ισχύος της παρούσας.

β) συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

γ) πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας. Νέες προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να εκδοθούν.

δ) συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking − ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

ε) αναλήψεις μετρητών μέσω καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές. Περιορισμοί στα όρια ανάληψης αυτώντων καρτών δύναται να καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Κατά την τραπεζική αργία δεν μπορεί να διενεργηθεί καμία άλλη τραπεζική εργασία.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύνανται να εξαιρούνται και άλλες κατηγορίες συναλλαγών, με την ίδια, δε, απόφαση καθορίζεται και η διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις αυτές.

Δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι τις 6 Ιουλίου θα είναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι, από αύριο, που θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς επιβάρυνση με Λεωφορεία, Τρόλει,