oaednews

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 14.11 για τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα και την Παιδεία



H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

45 δισ. για τους Ευρωάνεργους !!!

Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου περί τις 7, ώρα Ελλάδας.

Ζήτω η ιδιωτική ασφάλιση...

Πριν από 8,5 μήνες, στις 2 Μαρτίου 2013, η «Ε» είχε αποκαλύψει τα κρυφά κυβερνητικά σχέδια για σοκαριστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με όσα γράφαμε τότε, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρότεινε στην τρικομματική, ακόμη, κυβέρνηση σημαντικές μειώσεις συντάξεων και συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μόνο ένα Ταμείο, που θα κατέβαλλε στους ασφαλισμένους την ενιαία εθνική σύνταξη των 360 ευρώ, μαζί με την ανταποδοτική, σε σχέση με τις εισφορές, προσαύξησή της.

Financial Times: Η μεσαία τάξη τέλος! -Ποια επαγγέλματα θα επιβιώσουν και με ποιο μισθό

Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμούν οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί. Απολαυστικό και δυσοίωνο άρθρο.

Η ανεργία όρος Συνθήκης

Της Χριστίνας Κοψίνη


«Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση δεν είναι καλύτερα από πριν. Απλώς είναι λιγότερο άσχημα». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο διευθυντής σχεδιασμού πολιτικών για την απασχόληση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, D. Cambell, τις μέχρι πρότινος θριαμβολογικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας με αφορμή την αύξηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων τον Οκτώβριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ



ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 12/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ                   ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ 27.948 ΘΕΣΕΙΣ                        ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Σήμερα στις 12-11-2013 δημοσιεύθηκε η δεύτερη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).
Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 27.948 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για Θεατρική Ομάδα

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική ομάδα της  ΠΕΥ –ΟΑΕΔ ξεκίνησε τα εργαστήριά της και για τη φετινή χρονιά. Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2013.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ -ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 11-11-2013

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση  με συνέπεια υλοποιώντας τις ντιρεκτίβες των τροϊκανών & τις επιθυμίες των καπιταλιστών απολύει 251 συναδέλφους μας που αυτές τις μέρες πήραν το χαρτί της «διαθεσιμότητας».