oaednews

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σε τριετή ομηρία λόγω «κόφτη» μισθοί - συντάξεις

«Λαιμητόμο» πάνω από μισθούς και συντάξεις θα αποτελεί για μια τριετία ο δημοσιονομικός «κόφτης», καθώς στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις και ενεργοποιηθεί το 60% του ποσού που απαιτείται, θα εξοικονομείται από τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών. Αυτό αποκαλύπτεται από το κείμενο του «τεχνικού μνημονίου» το οποίο περιλαμβάνει την εξειδίκευση ορισμένων μέτρων που περιγράφονται στο βασικό κείμενο, όπως και τις παρεμβάσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά την 9η Ιουνίου, που εκδόθηκε το κείμενο της πρώτης αξιολόγησης.

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο - Ολόκληρο το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στο στο opengov.gr.Πέντε είναι οι κεντρικοί άξονες που διέπουν τη φιλοσοφία του νέου συστήματος, όπως αναφέρονται στο άρθρο 2 ως γενικές αρχές:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 23,3% υποχώρησε η ανεργία τον Απρίλιο

Περαιτέρω υποχώρηση της
ανεργίας τον Απρίλιο δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ειδικότερα, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό
ανεργίας τον Απρίλιο του 2016 ανήλθε σε 23,3% έναντι 25,3% τον Απρίλιο του 2015 και έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 23,7% τον Μάρτιο του 2016, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.