oaednews

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Έβαλαν ΕΦΚΑ στους πωλητές της «Σχεδίας»!

Αν αναρωτιόσουν γιατί πλέον δεν συναντάς πωλητές του περιοδικού των αστέγων, της Σχεδίας, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, η χρήστης του Facebook και τακτική αγοράστρια του περιοδικού Άννα Παπασταύρου μέσω της ανάρτησής της θα σου λύσει τις απορίες.

Δήμοι και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν να προσλάβουν ανέργους 55-67 ετων με πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα οι Δήμοι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να ενταχθούν στους εργοδότες που μπορούν να προσλάβουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.
Ο Οργανισμός σε μια προσπάθεια να απορροφηθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος, προχώρησε στην διεύρυνση των εργοδοτών που μπορούν να προσλάβουν προσωπικό.

ΕΑΠ: Χίλιες θέσεις στο προπτυχιακό «Δημόσια Διοίκηση»

Εκδόθηκε η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού θέσεων εισακτέων στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
Ο καθορισμός του αριθμού θέσεων εισακτέων στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» προβλέπει 1.000 θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 (500 ανά εξάμηνο εισαγωγής).

Δημόσιο: Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη από 57,5 (παραδείγματα)

Σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας αφού κλείσουν τα 57,5 μπορούν να «κλειδώσουν» 1,5 εκατ. μισθωτοί Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και ιδιωτικού τομέα αρκεί να έχουν ένσημα πριν από το 1993.
Κριτήριο για να αποφύγουν τα 62, ή ακόμη χειρότερα τα 67 για πλήρη σύνταξη, είναι να έχουν όσο περισσότερα χρόνια ασφάλισης, είτε πραγματικά είτε με εξαγορές ως το τέλος του 2012.

Ρωμαίος και Ιουλιέττα: 300 δωρεάν θέσεις για ανέργους

300 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό Ρωμαίος και Ιουλιέττα, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Σαρλ Γκουνό, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00.

Έρχεται πρόγραμμα για πρόσληψη 15.000 ανέργων

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Μετάταξη δημοσίου υπαλλήλου και αποδοχές [Η απόφαση Τμήματος του ΕλΣυν]

Σήμερα, αποκλειστικά, το epoli.gr παρουσιάζει άλλη μία άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - και αυτή τη φορά μάλιστα Τμήματος - μετά απ' αυτές των 84/2017 και48/2017 (βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ) Κλιμακίων αυτού, να θεωρηθεί χρηματικό ένταλμα Δήμου, καταβολής αναδρομικών αποδοχών σε Δημοτικούς Υπαλλήλους, που μετατάχθηκαν σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα, υπό το καθεστώς του Ν.4354/2015, με ωστόσο, σημαντική αλλαγή να συμπεριλαμβάνεται στην Πράξη αυτή.