oaednews

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Θανάσης Γκόγκος: Το νομοθετικό έκτρωμα της είναι κόλαση για τους εργαζόμενους

 

Ο πολυδιαφημισμένος εκσυγχρονισμός από την κυβέρνηση φέρνει 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές. Οδηγεί σε νέες μειώσεις τους μισθούς τραβώντας προς το «απόλυτο χαμηλό» τα όρια τους, που ξεκινούν από 200 ευρώ μέσα από τον ΟΑΕΔ που μετατρέπεται σε λαγό κακοπληρωμένης και ευέλικτης εργασίας.

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας για τα εργασιακά αποτελεί αιτία πολέμου με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.

Το νομοσχέδιο αποτελεί βασικό συστατικό του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης ενώ τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον γύρο επίθεσης μειώνουν ακόμα περισσότερο την αξία της εργατικής δύναμης και παράλληλα ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις.

Όσο κι αν η καλοπληρωμένη προπαγάνδα της κυβέρνησης αναφέρεται σε “τομές”, “εξευρωπαϊσμό” και «τάξη» στις εργασιακές σχέσεις, η συνδυασμένη επίθεση που κτυπάει τις κεντρικές αρτηρίες των εργατικών δικαιωμάτων και παράλληλα δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο καταστολής διεκδικήσεων και αγώνων, θα πρέπει να πέσει στο κενό, να συναντήσει ηχηρή απάντηση από τις εργατικές οργανώσεις, από τους εργαζόμενους.