oaednews

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Alex Pak:Ελληνική εταιρεία, και το αποδεικνύει συνεχώς – μέχρι το τέλος της πλέον!

Εδώ και ένα χρόνο έχει επιβάλλει εκβιαστικά και μονοδιάστατα προγράμματα εργασίας – παρά τις αντιρρήσεις και χωρίς καμμία συζήτηση, δημιουργώντας κατά συνέπεια τις πολυπόθητες συνθήκες οι οποίες έχουν οδηγήσει στην παραίτηση δεκάδες εργαζομένους, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (παθών και ο υπογράφων το κείμενο).

Παράλογες απαιτήσεις σε Αγγελία Εργασίας για γραμματέα ..Τι στην ευχη..

Αγαπητέ Ά.,

κοιτάζοντας τις δημοσιευμένες αγγελίες Εργασίας στο internet για την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο γνωστό σχετικό site skywalker.gr, είδα την αγγελία της εταιρείας

WSJ: Το τέλος της κρίσης για την Ελλάδα βρίσκεται μακριά

Μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, το ενδιεφέρον θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει να στηρίξει το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με τη Wall Street Journal.Στο σενάριο που τα μέτρα ψηφίζονται στην Ελλάδα, τότε θα χρειαστεί διετή επιμήκυνση καθώς η οικονομία της έχει δοκιμαστεί περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν και σύμφωνα με την WSJ, το ποσό που απαιτείται είναι 40 δισ. ευρώ και η Ε.Ε. εξετάζει σενάρια όπως η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έδωσε, μια επιλογή περισσότερο «εφικτή» πολιτικά από το να «μειώσει» το συνολικό ποσό των δανείων.

“Θα έχετε πρόσβαση στο νερό αν το επιτρέπουν οι στόχοι..από το Μνημόνιο 3"..!!

"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο , ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον,υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες" (από το 3ο Μνημόνιο).

ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά αύριο τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα καταστήματα, μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εκπαιδευτές στο ΚΕΘΕΑ

Εως τις 9 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων για θέσεις εξωτερικών συνεργατών, ως εκπαιδευτών, τις οποίες προτίθεται να καλύψει το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ενταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΕΚΚΕΕ ΚΕΘΕΑ).

Εργασία και διακοπές στην Αυστραλία

Στον πολλά υποσχόμενο εργασιακό «παράδεισο» της Αυστραλίας θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να περιηγηθούν 500 νέοι Ελληνες με το νέο πρόγραμμα Working and Holiday Visa, την εφαρμογή του οποίου εξετάζουν από κοινού η Αυστραλία με την Ελλάδα.

Το πιο «βαρύ» πακέτο μέτρων σήμερα στη Βουλή

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ αλλά και το σύνολο των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενη την ψήφισή τους από το Κοινοβούλιο, ώστε οι οι εταίροι μας να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό




Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».

η Ιταλική εμπειρία απο τον Μπέπε Γκρίλο

Τώρα πια, ζούμε για να πληρώνουμε τους τόκους του δημόσιου χρέους μας. Είναι ένας φούρνος, όπου σιγοψήνουμε και αποτεφρώνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους νέους φόρους, την αποταμίευση, τα σπίτια μας και τα δικαιώματά μας. Καθώς ρίχνουμε καύσιμα σ’αυτή την φλεγόμενη Βάτο, γινόμαστε ολοένα και πιο φτωχοί. Όσο πιο φτωχοί γινόμαστε, τόσο αυξάνει και το χρέος, όπως αυξάνουν και οι τόκοι του.

Το χωριό των «επενδυτών» στην Καρδίτσα

 



Σε έναν κάμπο χορτασμένο από κοινοτικά κονδύλια, ένα χωριό συνταξιούχων στη Θεσσαλία προσπαθεί να δελεάσει τους «άσωτους» άνεργους νέους με επιστροφή στην πατρική γη, χρηματοδοτώντας τους μέσω ενός κοινωνικού ταμείου.

Στοχοποιούνται οι εκτός ΑΣΕΠ δημόσιοι υπάλληλοι

Στο στόχαστρο βάζει η κυβέρνηση τους δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, καθώς αναμένεται να αποτελέσουν μία από τις βασικές δεξαμενές των υποψήφιων προς αποχώρηση υπαλλήλων, και σε συνδυασμό με τις μαζικές καταργήσεις οργανικών θέσεων αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε περίπτωση που εντός ενός έτους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία, θα αποχωρούν από το Δημόσιο. Παράλληλα, βάσει των διατάξεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, με διαδικασίες-εξπρές θα απομακρύνονται οι επίορκοι υπάλληλοι που θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία και θα μένουν εκτός υπηρεσίας μέχρις ότου η υπόθεσή τους τελεσιδικήσει.

Ξεκινούν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Σε νομοθετική παρέμβαση για την άμεση υλοποίηση της ενίσχυσης της «κινητικότητας» του προσωπικού στο δημόσιο, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Σύμφωνα με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο προβλέπονται 2.000 απολύσεις έως το τέλος του 2012 που θα προέλθουν κατά προτεραιότητα από τους εκτός ΑΣΕΠ προσληφθέντες και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.