oaednews

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το όραμα των δανειστών για την Ελλάδα

Συντάκτης: 
Σάββας Γ. Ρομπόλης* και Βασίλειος Γ. Μπέτσης*



H μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική ισορροπία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (ΣΚΑ) στην Ελλάδα (N. 4387/2016) θα αξιολογείται κάθε τρία χρόνια ελέγχοντας την πορεία του δείκτη (Συνταξιοδοτικές Δαπάνες/ΑΕΠ). Ο δείκτης αυτός δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, ανεξάρτητα από το ύψος των συνταξιοδοτικών παροχών.
Αναλύοντας τον προαναφερόμενο δείκτη (Συνταξιοδοτικές Δαπάνες/ΑΕΠ), προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στο μέλλον, θα πρέπει ο παρονομαστής του λόγου (δηλαδή το ΑΕΠ) να αυξάνει με μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι θα αυξάνει ο αριθμητής του λόγου (δηλαδή οι συνολικές δαπάνες για συντάξεις).

Προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (γενικής και ειδικής εκπαίδευσης) για τις ανάγκες προγράμματος ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις ανάγκες του προγράμματος  της  Π.Β.Μ. (ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΑ∆Α) ΛΑΚΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με  ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες)

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ¨ΑΤΑΞΙΑΣ¨ ΚΑΙ ¨ ΠΕΕΤΕΜ¨ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ EDUC Ο.Α.Ε.Δ.


                Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ.- Δ. Μακεδονίας , κατά την απολογιστική τακτική της Συνέλευση που έγινε στις 24/06/2016 στην Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
                ¨Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ.-Δ. Μακεδονίας , με αφορμή τις αναρτήσεις της «Π.Ε.Ε.Τ.Ε.Μ» και της «ΑΤΑΞΙΑΣ», στην ιστοσελίδαEDUC OAED, που αφορούν τη δράση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και τις προσωπικές αναφορές στον Πρόεδρο  και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τις αήθεις  προσωπικές επιθέσεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016


Αντιφασιστική Συγκέντρωση τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016
στο Εφετείο Αθηνών και ώρα 8.30πμ
Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού του Εργατικού Κόμματος, Τζούντυ Κόξ, από άτομο που συνδέεται με νεοναζιστικές οργανώσεις, είναι μια προειδοποίηση για το που μπορούν να φτάσουν οι φασίστες, αν δεν τους σταματήσουμε. Η Τζούντυ Κόξ, ήταν υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτοστατούσε στον αγώνα για υποδοχή των προσφύγων στη χώρα της.