oaednews

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Άνεργος. Μπροστά στο Facebook. Όλη μέρα...



"Ημέρες καριέρας", κλισέ συμβουλές, "πιλάφια" αυτοβοήθειας σ' ένα σύμπαν ντροπαλών άνεργων

Στις 10.00 ήταν εκεί. Και στις 11.00 ήταν εκεί. Και στις 12.00 εκεί θα ‘ναι. Τον βλέπεις. Το στίγμα του. Τα likes που «χτυπάει» σε φίλους και γνωστούς. Τα βίντεο που ποστάρει. Τα σκορ και τις πίστες που περνάει τη μία μετά την άλλη. Bubble Witch Saga 68, Bubble Witch Saga 69, χαρίζει «ζωούλες», βοηθάει στην «ανοικοδόμηση» κάστρων στο Castleville, στέλνει «καλημέρες».

Ο συνδικαλισμός που σβήνει

Αν, όπως λένε, η τελεσφόρος συνδικαλιστική πρακτική πρέπει να αποτελείται από ένα μείγμα μαχητικότητας, επιμονής, σοβαρότητας και πραγματισμού,τότε ας αναζητήσουμε τέτοια παραδείγματα σε άλλες χώρες και όχι στον τόπο μας. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους, την οικονομία και την κοινωνία, από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας βρέθηκαν σε καίριες θέσεις συνδικαλιστές κομματικά εξαρτώμενοι, αμοραλιστές και κοντόφθαλμοι. Εξαιρέσεις υπήρξαν αλλά πνίγηκαν στο πέλαγος μιας πολιτικάντικης αντίληψης  των κατά καιρούς κυβερνώντων- και όχι μόνο- κομμάτων. Το άθλιο αλισβερίσι, κυρίως στο  Δημόσιο και τους φορείς του, οριζόταν από την πλευρά του κράτους-κόμματος με συνεχή επιδόματα, αθρόες προσλήψεις και κάλυψη κάθε είδους παρανομιών, ενώ η αντιπαροχή των συνδικαλιστών προς τους πάτρονές τους ήταν μια ψευδεπίγραφη «εργασιακή ειρήνη» όσο δεν θίγονταν τα συντεχνιακά συμφέροντα και βεβαίως η αθρόα παροχή ψήφων σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο.

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ , KAMIA OΔΟ με ΤΟ ΟΝΟΜΑ του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ;;;



θα έπρεπε όμως... διαβάστε να πάθετε σοκ :

Πολ Κρούγκμαν. Η οικονομική δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ασύμβατες

Πολλοί νοσταλγούν την αθωότητα της δεκαετίας του 1950, η οποία δεν ήταν και τόσο αθώα, αλλά προσφέρει μερικά μαθήματα που ισχύουν στον 21ο αιώνα. Πάνω από όλα, η επιτυχία της μεταπολεμικής αμερικανικής οικονομίας δείχνει ότι, αντίθετα από αυτά που λέει η σημερινή συντηρητική ορθοδοξία, μπορείς να έχεις ευημερία χωρίς να χτυπάς τους εργαζομένους και να χαϊδεύεις τους πλουσίους.

Ανατροπές στα εργασιακά. Το τελικό σχέδιο της ερμηνευτικής εγκυκλίου.

Μειώσεις μισθών, με την κατάργηση του επιδόματος γάμου κατά 10%, και η εκ των υστέρων αναγγελία στο ΣΕΠΕ των υπερωριών για τις οποίες δεν απαιτείται πλέον η προέγκρισή τους που σημαίνει ότι, το ωρομίσθιο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 40%, αντί του 80% που ισχύει σήμερα, προβλέπονται στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή του ν.4093/2012 που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.
 Διαβάστε αναλυτικά το τελικό σχέδιο της ερμηνευτικής εγκυκλίου

Πόσο κοστίζει η ανεργία

Καταστροφική για την οικονομία αποδεικνύεται η ανεργία στη χώρα μας που έχει εκτοξευτεί στο 23,6%.


Το ελάχιστο ετήσιο κόστος όπως το υπολογίζει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 13,3 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του να αφορά στην επιβάρυνση του ΑΕΠ.

Ιδιώτες συνεργάτες αναζητά η ΕΛ.ΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, όχι αργότερα από την 24η ώρα της 15ης Δεκεμβρίου 2012, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών.

«Ξεκολλάνε» οι αυτοκινητόδρομοι

Δάνειο ύψους έως 650 εκατ. ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων.

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το νέο έτος - Ολόκληρη η εγκύκλιος

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης που αυξάνονται από το νέο έτος κατά δύο έτη, καθορίζονται σε 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

ΙΚΑ: Πρόστιμα 181.000 ευρώ για μαύρη εργασία!

Στα 181.000 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επέβαλε το ΙΚΑ σε επιχειρήσεις στις περιοχές Φθιώτιδας, Τρικάλων-Καρδίτσας και Αργολίδας, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης κατά της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.

Η απόφαση για το "ψαλίδι" στα εφάπαξ

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο η απόφαση για το «ψαλίδι» στα εφάπαξ για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους και η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις για όλους.

Οι εργαζόμενοι της «Βιομηχανική Μεταλλευτική» προτίθενται να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο

Την πρόθεσή τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, σε συνεργατική μορφή, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), εργαζόμενοι της μονάδας, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να τους παραχωρηθούν οι μετοχές του εργοστασίου που βρίσκεται σε αδράνεια, μετά την πτώχευση της μητρικής εταιρίας «Φίλκεραμ Τζόνσον».

Επιχειρηματικά "φροντιστήρια" για ανέργους και νεαρούς πτυχιούχους

Στη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων κοινωνικών επιχειρήσεων εντός του 2014, αλλά και στην επιμόρφωση συνολικά 155 ανέργων και νεαρών πτυχιούχων, οι οποίοι θα βοηθηθούν ώστε ν΄ αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν δουλειά σε βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης ή και να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, στοχεύει το πρόγραμμα, που δρομολογεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση».

Παρέμβαση από τη Συνήγορο του πολίτη για το χαράτσι

Ζητά να επαναξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και είσπραξης


Την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), ζητά από το υπουργείο Οικονομικών, η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού.

Το ΙΚΕΑ απαντά για τις μειώσεις

«Μας άγγιξε η κρίση και έχουμε ζημιογόνα αποτελέσματα»

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία, που εκπροσωπεί την ΙΚΕΑ, στην οποία αναφέρεται στις μειώσεις μισθών στους υπαλλήλους που είχαν σαν αποτέλεσμα τις κινητοποιήσεις και τον αποκλεισμό της εισόδου στο υποκατάστημα στον Κηφισό.