oaednews

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Σπάμε το ταμπού των απολύσεων - Η κοινωνία είναι μαζί μας

Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης
Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, δηλαδή τις απολύσεις από το δημόσιο, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής:

60 χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις θα μπουν το 2013



Διπλάσιοι οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους αλλά υπάρχει και ένα «αισιόδοξο» στοιχείο
  


 .


Rebranding Greece - Peter Economides, We have to feel good about ourselves to do good things!

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 2% στους μισθούς όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου για την καταπολέμηση της ανεργίας χάθηκε στη μαύρη τρύπα των δανειστών.

Διά στόματος επιτρόπου Ολι Ρεν επιβεβαιώνεται πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ε» ότι έκανε φτερά «η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», ύψους 600 εκατ. ευρώ, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τη μαύρη τρύπα του χρέους και όχι το σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων αντιμετώπισης ενός δομικού πια προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Ελληνικά startups: oι νικητές στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2013

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε χθες τους τέσσερις νικητές που θα λάβουν χρηματοδότηση εκκίνησης των επιχειρήσεών τους καθώς και καθοδήγηση αλλά και συμβουλευτική επιχειρηματική υποστήριξη. 

Ελλάδα-ΝΟΚΙΑ συνεργασία

Μία από τις πιο σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες των τελευταίων μηνών βρίσκεται προ των πυλών. Με τη φινλανδική ΝΟΚΙΑ. Αφορά την ενίσχυση στην Ελλάδα ερευνητικού κέντρου που θα δραστηριοποιηθεί στις τηλεπικοινωνίες και θα οδηγήσει σε 150 άμεσες προσλήψεις νέων επιστημόνων. 

Μετά τις απολύσεις έρχονται περικοπές μισθού στους "κοπανατζήδες"

Σχέδιο ολικής αναδόμησης του δημοσίου με ταύτιση προσόντων με θέσεις, αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους, νέο πλαίσιο κεντρικής παρακολούθησης των ΕΔΕ και ενιαίο όργανο πειθαρχικών ποινών προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πόλεμος για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο – Άμεση απόλυση όσων επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις

Και ... ξαφνικά προέκυψε νέα κόντρα εντός κυβέρνησης και αυτή τη φορά μεταξύ στελεχών που προέρχονται απ' την ίδια παράταξη. Α. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης βρίσκονται στα “μαχαίρια” με αφορμή τις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.