oaednews

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΟΑΕΔ: Ειδικό πρόγραμμα προσλήψεων 2.000 ανέργων ακόμα και για έως 3 χρόνια

Δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα σε ΦΕΚ το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά την ενίσχυση των εργοδοτών για να προσλάβουν έως 2.000 ανέργους
Το πρόγραμμα έχει στόχο να συνδράμει ώστε να παρέχει απασχόληση σε Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένους από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένους, Νεαρά Παραβατικά Άτομα ή Νεαρά Άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Επίσης, προωθείται παράλληλα και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)

118 θέσεις εργασίας στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκατό δέκα οκτώ (118) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που εδρεύει στην Αθήνα του Νομού Αττικής,
στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής & Ταυτοποίησης μέσω της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της» το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομισθίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ  έτους κατάρτισης 2017-2018
Αρχίζει την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 στις 8:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:00 το απόγευμα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την κάλυψη των θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Νέα απόφαση για τα δελτία μετακίνησης ΑμεΑ 2017

Εκδόθηκε νέα απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2017
Τα δελτία μετακίνησης χορηγούνται στα Άτομα με Αναπηρίες:
Ελληνικής υπηκοότητας,
AdTech Ad
• υπηκόους των Κρατών - Μελών της Ε. Ε. καθώς και υπήκοοι Κρατών - Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
• υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το ν.δ. 4017/1959 (Α΄ 246),

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Δύο άρθρα του νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στην Βουλή προβλέπουν νέες ρυθμίσεις για το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και αφορούν τους ελέυθερους επαγγελματίες αλλά
Αποκτά δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, ο εργαζόμενος που θα θεωρηθεί μονομερώς βλαπτική η μεταβολή των όρων εργασίας του από τον εργοδότη. Έτσι εκτός από το δικαίωμα στην αποζημίωση ο εργαζόμενος μπορεί άμεσα να καρπωθεί το όφελος από το επίδομα ανεργίας.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη Δημόσια Διοίκηση, Αξιολόγηση-Επιλογή προϊσταμένων

"Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 - 2019", η οποία θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, σήμερα το απόγευμα, από την ηγεσία του υπουργείου και με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προσλήψεις
 
Στον τομέα προγραμματισμού προσλήψεων σχεδιάζεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη ενός μηχανισμού ανάλυσης και αποτύπωσης αναγκών του δημόσιου τομέα σε προσλήψεις, μέσα από την αξιοποίηση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας και την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του κλαδολογίου (νέο σύστημα ταξινόμησης των δημοσίων υπαλλήλων).Το νέο κλαδολόγιο θα βασίζεται στις κατηγορίες θέσεων εργασίας που χρειάζονται και στις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση του διοικητικού έργου και όχι στην σύνδεση της θέσης εργασίας με το εκπαιδευτικό επίπεδο των υπαλλήλων.
Από τον επόμενο μήνα αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας θα αποτελέσει η διευθέτηση του ζητήματος των προσλήψεων συμβασιούχων, με στόχο τον καθορισμό ορθολογικών κριτηρίων στις εν λόγω προσλήψεις, με γνώμονα το ισχύον εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Βασική παράμετρο του έργου αυτού συνιστά η ολοκλήρωση των διαδικασιών χαρτογράφησης εργασιακών σχέσεων ορισμένης διάρκειας στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Προσοχή! Οι εργολαβίες ακόμη σκοτώνουν!»


Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, με αφορμή τα πρόσφατα εργατικά δυστυχήματα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και η υψηλή ανεργία έχουν γίνει σύμμαχοι της εργοδοτικής αδιαφορίας και της παραβίασης των βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Το χαμηλό κόστος εργασίας οδηγεί επί της ουσίας σε εγκλήματα, συμπληρώνει.
Δήλωση της ευρωβουλευτή, συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Η στατιστική του θανάτου σε ώρα εργασίας σημαίνει συναγερμό.

Πρόσκληση σε εργαστήρια ενεργοποίησης-κινητοποίησης ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 
ΟΑΕΔ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 29-8-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης- Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. 

Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

Επισημαίνεται ότι μετά τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου  έχει τελέσει το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν αλλα αδικήματα. Η έρευνα αρχίζει με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν την κυρία Γιαννακόπουλου να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων.

Το ΕΑΠ καινοτομεί - Και μέσω Skype οι συναντήσεις συμβουλευτικής

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) δίνει πλέον μια νέα καινοτόμα δυνατότητα στους φοιτητές όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του, Το να παρακολουθούν τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) από τον τόπο επιλογής τους μέσω τηλεδιάσκεψης
Όπως αναφέρει το ΕΑΠ σε επιστολή που απέστειλε στους νέους του φοιτητές σε συνέχεια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα Προγράμματα Σπουδών του, καλεί να δηλώσουν τον επιθυμητό τρόπο και τόπο παρακολούθησης ΟΣΣ, για το ακαδημαϊκό έτος ‎2017-2018, έως τις 10/09/2017.

ΟΑΕΔ: Όλη η προκήρυξη για τις 10.000 προσλήψεις ανέργων σε δήμους και περιφέρειες

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισµών του δηµοσίου τοµέα, και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθµού (Δήµων και Περιφερειών), που ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα για την απασχόληση 10.000 µακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών

Σκοπός του προγράµµατος του ΟΑΕΔ, είναι η δηµιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση µακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισµούς του δηµοσίου τοµέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθµού (∆ήµων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονοµική δραστηριότητα.

Καταγγελία της επιχείρησης τρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Καταγγελία της επιχείρησης τρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

To Ν/Σ για τα εργασιακά: Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, σύσταση 10 οργανικών θέσεων πληροφορικής στον ΟΑΕΔ κλπ


http://www.parliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10187881.pdf

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνει σωρεία διατάξεων που αυστηροποιούν τις ποινές που μπορεί να επιβάλλει το ΣΕΠΕ. Επίσης, επιταχύνεται η διαδικασία δικαστικών αποφάσεων για περιπτώσεις εργατικής διαφοράς, ενώ παρέχεται το δικαίωμα στους εργαζόμενους ακόμα και με διαταγή πληρωμής να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο εργοδότης τους. Σε κάθε περίπτωση, οι εργοδότες υποχρεώνονται στο εξής να δηλώνουν ηλεκτρονικά τις υπερωρίες που θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοί τους, προκαταβολικά, ένα μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό της υποδηλωμένης εργασίας. Πιο αναλυτικά, τα μέτρα για τα εργασιακά που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου είναι τα ακόλουθα:

*Αποκτά δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, ο εργαζόμενος που θα θεωρηθεί μονομερώς βλαπτική η μεταβολή των όρων εργασίας του από τον εργοδότη. Έτσι εκτός από το δικαίωμα στην αποζημίωση ο εργαζόμενος μπορεί άμεσα να καρπωθεί το όφελος από το επίδομα ανεργίας.

*Στον ΟΑΕΔ συνιστώνται 10 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, κλάδου ΠΕ Πληροφορικής 

Καταγγελία του ΕΚΛάρισας

νακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναφέροντας:
«Η εργοδοσία, αξιοποιώντας τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει επιβάλει στους χώρους δουλειάς ένας καθεστώς άθλιας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Ορισμένοι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί τελείως και προσπαθούν να επιβάλουν τελείως παράλογα πράγματα στους εργαζόμενους.