oaednews

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μπορεί ο εργοδότης να ελέγχει τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι και την επικοινωνία μου;

Αυτό είναι επιτρεπτό μόνο κατ΄ εξαίρεση, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος επιδεικνύει συμπεριφορά που απαγορεύεται από το νόμο ή τον κανονισμό εργασίας. Επιπλέον δεν επιτρέπεται ο έλεγχος των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων του εργαζομένου ή της επικοινωνίας του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της εργασίας ή τον έλεγχο των δαπανών.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ενδιάμεση Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2016

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την 1η ενδιάμεση Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2016, η οποία αναλύει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην οικονομία της χώρας κατά τη διάρκεια του έτους.
Συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Επιστημονικό Δ/ντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Γιώργο Αργείτη ανέλυσαν τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στις μακροοικονομικές επιδόσεις της χώρας, τη συνεχιζόμενη δυναμική απόκλισης του βιοτικού επιπέδου της Ελλάδας από τον μέσο όρο της ΕΕ, την εύθραυστη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική δομή της οικονομίας, το υψηλό έλλειμμα ρεαλισμού της στρατηγικής της εσωτερικής υποτίμησης να διασφαλίσει τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα εξαγωγικό και/ή επενδυτικό μοντέλο μεγέθυνσης, όπως επίσης και την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

ΠΩΣ βγαίνουν ΝΩΡΙΤΕΡΑ σε σύνταξη οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δύο ισχυρά πλεονεκτήματα για να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας έχουν οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναλύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος και παρουσιάζει το epoli.gr, καθώς:
1. «Κλειδώνουν» την έξοδο με 25 έτη ασφάλισης έως το 2012 τα οποία μπορούν να τα συμπληρώσουν και με πλασματικό χρόνου λόγω τέκνων.
2. Η ανηλικότητα του παιδιού δεν αναζητείται κατ’ ανάγκη μέχρι το 2012, αλλά και μετά το 2013. Αυτό σημαίνει ότι κατοχυρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις με τους γονείς που είχαν ανήλικο έως το 2012 και μπορούν να αποχωρήσουν από τα 52 ή στα 55 ακόμη και όσοι απέκτησαν παιδί μετά το 2013, αρκεί να είχαν την 25ετία έως το 2012.
Ποιοι και πώς «κλειδώνουν» σύνταξη από τα 55 με 25ετία στο Δημόσιο με ανήλικο οποτεδήποτε

ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) 24 Νοεμβρίου Γενική Απεργία


           
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Απαντάμε: 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
 Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες με τη δουλειά λάστιχο και τους μισθούς ψίχουλα, μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα!
Το Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, σωματείο, συνολικά τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για γενική απεργία Πανελλαδική-Πανεργατική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 24 Νοέμβρη. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.