oaednews

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση μετατρέπει τα πτυχία της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε απλές βεβαιώσεις»

 

Δήλωση στήριξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΑγρινίουΔήλωση στήριξης προς τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, οι οποίοι, όπως τόνισε «διεκδικούν το αυτονόητο».

«Ο κατάπτυστος Νόμος της Κεραμέως κατακερματίζει την επαγγελματική εκπαίδευση, μετατρέπει τα πτυχία της σε απλές βεβαιώσεις, μεθοδεύει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της» κι «αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς τους κολεγιάρχες», ανέφερε.

Επιστολή 29 Εργατικών Κέντρων προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

 

Κοινή επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, με κοινοποίηση και στον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλαν 29 Εργατικά Κέντρα, μεταξύ αυτών και της Ρόδου, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Διοικητή,

Με την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1Α/2019 (Αναριθμηθείσα από ΣΟΧ3/2018) πρόσληψης εποχικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων και των αναγκών καθαριότητας των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. (άρθρα: 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, 63 του Ν. 4430/2016, 25 (παρ. 9) του Ν. 4440/2016 και 64 του Ν.4590/2019), προβήκατε στην πρόσληψη, με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων καθαριότητας των κτιρίων του Ο.Α.Ε.Δ. εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.Οι συμβάσεις των ως άνω εργαζομένων λήγουν στις 2.7.2021, ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της, λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σύνολο του ως άνω προσωπικού καθαριότητας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού.

Κύριε Διοικητά,

Στο πλευρό των σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου και η ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας

 Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου. Αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση:

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου που διεκδικούν την κατάργηση του νόμου 4763/21-12-2020 που ψήφισε η κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2020.

Υπόμνημα του ΠΑΜΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις Καθαρίστριες

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Προς: Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

κ. Σταϊκούρα

 

Κύριε Υπουργέ

Επικοινωνούμε μαζί σας για το επείγον ζήτημα της απόλυσης πάνω από 100 εργαζόμενων στην καθαριότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου σας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Πρόκειται για εργαζόμενες που για πάρα πολλά χρόνια (έως και 18) καθάριζαν και όχι μόνο, τα κτίρια του Υπουργείου Οικονομικών, με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που πέρασαν από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων χωρίς να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία και τώρα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Καθάριζαν δεκάδες τετραγωνικά των κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα έκαναν και άλλες εργασίες πέραν της καθαριότητας.

Όλο το σχέδιο για το νέο "καθεστώς" στην κατάρτιση

 Του Δημήτρη Κατσαγάνη

https://www.capital.gr/

Ριζικές αλλαγές στο "καθεστώς" της κατάρτισης σχεδιάζει φέτος ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη αναφέρουν πως το σχέδιο αυτό έχει δύο "ταχύτητες".

Στην πρώτη "ταχύτητα" ανήκουν νέα, στοχευμένα και πολύ περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα "τρέξουν" από τον Μάιο και έπειτα (οπότε αναμένεται και η αποφασιστική έξοδος από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας), ενώ στη δεύτερη "ταχύτητα" ανήκει νομοσχέδιο το οποίο θα μεταβάλει το τοπίο στην κατάρτιση με τη μεταφορά του βασικού ρόλου στο πεδίο αυτό στον ΟΑΕΔ και την πιστοποίηση των φορέων κατάρτισης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

                                                                   22  Φεβρουαρίου 2021

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

Ο νόμος 4763/2020 άρχισε να εφαρμόζεται… Με εγκύκλιο της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.& Δ.Β.Μ  -17029/11-2-2021- το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όλα τα Ι.Ε.Κ. της χώρας δημόσια και ιδιωτικά, ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του ν.4763/2020 που αφορούν μεταξύ άλλων και τις εγγραφές στα Ι.Ε.Κ. οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ. δε μπορούν να εγγραφούν ή να καταταγούν στα Ι.Ε.Κ.!!!