oaednews

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών

Στις  23 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, Εργασίας Θεανώ Φωτίου της ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ και ΔΟΕ.
 Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπ. Εσωτερικών μετά από τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ, καθηγητές. φοιτητές και γονείς, σχετικά με διατάξεις του Νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν την υποχρεωτική ένταξη παιδιών 4 ετών στην τυπική εκπαίδευση, τη νέα ονομασία του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών που εργάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς.

24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ

Θέμα: 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ


Η Κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, όχι μόνο δεν αποσύρει τη διάταξη, η οποία  εντάσσει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία, αλλά τη φέρνει προς ψήφιση  εσπευσμένα και σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου. Στη διάταξη, μάλιστα, προσπαθεί να υποβαθμίσει και το τμήμα προσχολικής αγωγής και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του, προσθέτοντας τον όρο «φροντίδα», σε μια προσπάθεια οι παιδικοί σταθμοί να μετατραπούν σε απλό πάρκινγκ και όχι να συνεχίσουν επιστημονικά να προετοιμάζουν τα παιδιά  για την υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως μέχρι σήμερα κάνουν.