oaednews

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Η διαρροή εγκεφάλων ως... επιχειρηματική ευκαιρία


της Χριστίνα Κοψίνη
Εάν η αποκαλούμενη «διαρροή εγκεφάλων», το γνωστό brain drain, ακριβέστερα η μετανάστευση χιλιάδων ταλαντούχων και μορφωμένων νέων (πάνω από 550 χιλιάδες αθροιστικά την περίοδο 2011-2015) στο εξωτερικό είναι θέμα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, αυτό που οι ειδικοί του χώρου ονομάζουν συνταίριασμα (matching), τότε όντως η πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, που εγκαινιάστηκε στις αίθουσες γνωστού ξενοδοχείου στο Φάληρο, πέτυχε διάνα.

Ολοκληρώθηκε το έργο του ΟΑΕΔ για τη διευκόλυνση της κοινωνικής υποστήριξης των νέων προσφύγων

Ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+ Νεολαία» ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο «I.ReF.SoS “Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων”».
Με το έργο I.ReF.SoS, ο ΟΑΕΔ, ως Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με τους εταίρους του και συγκεκριμένα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και τον Οργανισμό Κατάρτισης DEKRA της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων προσφύγων, ηλικίας 16 έως 24 ετών.

ΕΝΥΠΕΚΚ: Έκρηξη της μερικής απασχόλησης και τον μήνα Νοέμβριο!

57 ΣΤΙΣ 100 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ !
Επίσης:
  • 30.559 περισσότερες απολύσεις !
  • Στο 57,6% η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση!
  • 5.181 μετατροπές συμβάσεων από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση !
  • Γενικεύεται η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία μετά την ψήφιση του άρθρου 59 ν.4635/2019 («Αναπτυξιακός νόμος»)!
Ιδού τα στοιχεία !