oaednews

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

2.560 νέων στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ενέκρινε στην εισαγωγή συνολικά 2.560 νέων στα 30 ΙΕΚ του Οργανισμού για το χειμερινό εξάμηνο του έτους 2017 – 2018, με στόχο να καταρτιστούν σε 31 σύγχρονες ειδικότητες. Δικαίωμα εγγραφής στο πρώτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Αντίστοιχα, δικαίωμα εγγραφής στο τρίτο εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι από τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ΤΕΛ, ΕΠΛ αντίστοιχης, ωστόσο, ειδικότητας.

Δελτίο Τύπου - Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Τουρκική Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος πολιτών της Τουρκίας. Από την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα, έχουν προφυλακισθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες και έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι. Έκλεισαν, ακόμη, 155 μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων, για 1.639 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α' Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών - Β' κύκλος

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.oaed.gr/-/anartese-prosorinon-pinakon-katataxes-anergon-gia-1-639-theseis-ergasias-plerous-apascholeses-tou-programmatos-koinophelous-charaktera-se-demous-kai-s

Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης ανέργων, για 1.639 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, του Προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α’ Υποδοχής, Ασύλου και ∆ιαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ κύκλος.

Οι 8 αλλαγές-σοκ από το 2018 σε Δημόσιο- συντάξεις

Οκτώ αλλαγές-σοκ έρχονται στο Δημόσιο από το 2018, σε όρια ηλικίας, εισφορές και συντάξεις. Κλειδί για την έξοδο είναι η ηλικία των 58 ετών με 35ετία, οι νέες συντάξεις κρύβουν μειώσεις έως και 30% ενώ για τις παλιές ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το «ψαλίδι» έως 18% που θα φτάσει και το 25% λόγω κατάργησης οικογενειακών επιδομάτων που προβλέπει ο νόμος.

Eκτίναξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά των τάσεων που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της ελληνικής αγοράς εργασίας, κυρίως τα τελευταία χρόνια, είναι τα αναλυτικά στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας για τις μετατροπές συμβάσεων των μισθωτών, από συμβάσεις πλήρους εργασίας σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία.