oaednews

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εργοδότης ύστατης καταφυγής

εγγυημένη απασχόληση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της ύφεσης τονίστηκε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το ίδρυμα Friedrich Εbert και το Levy Institute.
Στην ημερίδα παρευρέθη  η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία ανέλυσε τη σημασία του θεσμού του «εργοδότη ύστατης καταφυγής».

Κοσμογονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας


http://www.epixeiro.gr
γράφει ο Συνάδελφος Γιώργος Καραούλης
Ιδιαίτερα αισθητές πρόκειται να είναι οι επιπτώσεις που θα επιφέρει, όχι μόνο στα επιχειρηματικά μοντέλα αλλά και στις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης, η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό προκύπτει από την έκθεση «The Future of Jobs» («Το μέλλον των θέσεων εργασίας»), η οποία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στις 20-23 Ιανουαρίου, στο Νταβός της Ελβετίας.
O κόσμος, όπως υποστηρίζει η έκθεση, βρίσκεται στα πρόθυρα της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης». Η πρώτη βιομηχανική επανάσταση προκλήθηκε από τη χρήση του ατμού, ενώ στο επίκεντρο της δεύτερης βρέθηκε ο ηλεκτρισμός και η μαζική παραγωγή. Η τρίτη επανάσταση συνδέθηκε με την τεχνολογία της πληροφορικής. Η τρέχουσα περιγράφεται ως προέκταση της τρίτης, αφού εδράζεται σε ένα συνδυασμό του hardware, της ρομποτικής και της τεράστιας υπολογιστικής ισχύος.

Το Δημόσιο σε αριθμούς: Ποιο είναι το τακτικό & έκτακτο προσωπικό – Πόσοι οι μετακλητοί & οι συμβασιούχοι (πίνακες)

Σε ένα σύνολο 687.555 υπαλλήλων ανέρχεται το προσωπικό που απασχολείται στον ελληνικό δημόσιο τομέα, με κάθε σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκαν στην apografi.yap.gov.gr. Πρόκειται για το τελικό άθροισμα μια μεγάλης κατηγορίας μισθοδοτούμενων από το ελληνικό δημόσιο, μεταξύ των οποίων μετακλητοί υπάλληλοι και αιρετοί.