oaednews

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων προχωρά στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με πρώτο στόχο τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας.
Στην κατεύθυνση αυτή δεκάδες Νοσοκομεία βρίσκονται στο στόχαστρο και οδηγούνται στο κλείσιμο, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία οδηγούνται στη διαθεσιμότητα.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του ξαφνικού θανάτου και οι εργαζόμενοι σε αυτές οδηγούνται σε διαθεσιμότητα.

Απόφαση του διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, της 11-9-2013

  1. Τη στιγμή που όλες οι διεθνείς κατατάξεις τοποθετούν τα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των καλύτερων του κόσμου, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και παρά τις μεγάλες ελλείψεις των ελληνικών ιδρυμάτων σε προσωπικό και υποδομές, είναι απορίας άξιο ότι γίνεται μία προσπάθεια αποδυνάμωσης των ΑΕΙ της χώρας, μέσω της απομάκρυνσης από αυτά του ήδη ελάχιστου υποστηρικτικού προσωπικού τους.

Μητσοτάκης: Αναγκαία η αξιολόγηση δημόσιων φορέων από ιδιώτες

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα στο έργο των αξιολογήσεων φορέων του Δημοσίου

Στο συρτάρι οι άνεργοι!

«Ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκης. Είναι η απόδειξη της παραποίησης των στοιχείων των ροών απασχόλησης που συστηματικά από τον περασμένο Μάρτιο διεξάγει ο κ. Βρούτσης, επιδιώκοντας να πείσει ότι δήθεν η ελληνική οικονομία πάει καλά .
 Του Τζώρτζη Ρούσσου

Ξεκινά η καταγραφή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Στο «φακέλωμα» των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προχωρά από τις 15 Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες η κυβέρνηση, προκειμένου να έχει μια πρώτη αποτύπωση του «προφίλ» τους,

Αγιασμός με μαύρα ρούχα σε σχολεία της Σάμου


 
Ντυμένοι στα μαύρα οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Σάμου διαμαρτυρήθηκαν για τις «μαύρες ημέρες στην παιδεία» κατά τη διάρκεια του αγιασμού, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τα 10 επαγγέλματα που πηγαίνουν κόντρα στην κρίση και την ανεργία


Τα δέκα επαγγέλματα που παρά την ύφεση και την τεράστια ανεργία αντιστέκονται στην κρίση και “γεννούν“ νέες θέσεις εργασίας καταγράφει πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν. Την ίδια ώρα μελέτη της Manpower δείχνει ότι οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα στο διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013 εμφανίζουν άνοδο με τις προθέσεις προσλήψεων να είναι οι πιο αισιόδοξες από το β΄ τρίμηνο του 2010.

Θεσσαλονίκη: Εταζε δουλειά σε άνεργους και τους απέσπασε 55.000 ευρώ

Δουλειά σε άνεργους πολίτες έταζε ένας 52χρονος, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των ανυποψίαστων θυμάτων του για μία θέση εργασίας, κατάφερε να τους αποσπάσει 55.000 ευρώ.

Σαπίλα Λέμε...


Οι άνεργοι φεύγουν με το ασθενοφόρο από το ΚΠΑ 2 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ!

Εξαιτίας της πολύωρης αναμονής και του αδιαχώρητου που δημιουργείται στους χώρους Υποδοχής