oaednews

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Δεκτές θα γίνονται, από σήμερα και ως τις 5 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2013-2014, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δικαιούχων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τη μείωση ειδικοτήτων ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσε σήμερα 18.06.2013 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα τη μείωση αριθμού ειδικοτήτων φοίτησης για το σχολικό έτος 2013 – 2014 στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Το έτος 2012 – 2013 λειτούργησαν 8 ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Τρίπολης, οι οποίες ήταν Τεχνικός Θερμ. & Υδρ. Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Αερίων Καυσίμων, Τεχνικός Ηλ/κων Εργασιών, Κομμωτικής Τέχνης, Αισθητικής Τέχνης, Μαγειρικής Τέχνης, Υπαλ. Διοικητικών Καθηκόντων και Βοηθών Γενικής  Βρεφονηπιοκομίας. Η απόφαση του διοικητή ΟΑΕΔ για το έτος 2013 – 2014 είναι να λειτουργήσουν μόνο 3 ειδικότητες,  οι οποίες είναι Τεχνικός Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ, Μαγειρικής Τέχνης και Βοηθών Φαρμακείου.
Όπως γνωρίζετε η πόλη μας είναι το κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ΟΑΕΔ διαθέτει στην Τρίπολη νέες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι από τις καλύτερες όλων των ΕΠΑ.Σ. πανελλαδικώς, με εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες ειδικότητες από αυτές που προτείνατε.

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ



 Συνάδελφοι,
Ο αγώνας για την ΕΡΤ συνεχίζεται.

Ο αγώνας για την ΕΡΤ πρέπει να κερδηθεί, οι ανθρωποθυσίες στο όνομα της ανάπτυξης πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να τις σταματήσουμε…

Μονοημερη κρουαζιέρα

Σε μια προσπάθεια ανάπαυλας από σκοτούρες και προβλήματα, το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ προγραμματίζει μια μονοήμερη κρουαζιέρα για τις 6 Ιουλίου 2013, στα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το αναλυτικό δρομολόγιο της κρουαζιέρας έχει ως εξής:
8:00 Αναχώρηση από Μαρίνα Φλοίσβου για Ύδρα

Με λεφτά ΟΑΕΔ... οδηγοί σε «βουλγαρικά» φορτηγά

 

Το ελληνικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα. Το ότι χιλιάδες Ελληνες έχουν ιδρύσει μεταφορικές εταιρείες στη Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενοι τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, είναι γνωστό εδώ και χρόνια.