oaednews

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κ Ελλάδας για την μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάδελφοι/σσες


Ζούμε σε μια εποχή όπου Δημόσιες Υπηρεσίες παντού στην Ευρώπη ενισχύονται για να μπορέσει η κοινωνία να βγει νικήτρια της πανδημίας και των επιπτώσεων της .

Στην Ελλάδα αποδείχθηκε ότι η ενίσχυση του καταρημαγμένου Δημόσιου συστήματος υγείας είναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.
Η ανεργία στην Ελλάδα δυστυχώς φτάνει και θα ξεπεράσει το 20 ℅
Όταν σε όλη την Ευρώπη ενισχύονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης για να αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένες πολιτικές τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, στην Ελλάδα η κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός με τις ανακοινώσεις του περί μείωσης εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ ΟΕΚ και ΟΕΕ στην Θεσσαλονίκη, προφανώς ο Υπουργός Εργασίας και ο Διοικητής του Οργανισμού μας έχουν αποφασίσει ότι μια Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης δεν θα πρέπει να εφαρμόζει πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης και άρα θα πρέπει να συρρικνωθεί ή και να κλείσει.

Εμφανίζουν ψευδώς την μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, ως αναπτυξιακό μέτρο, όταν ελάχιστα αυτό ενισχύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην χώρα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό να αναλογιστούν την ευθύνη των αποφάσεων τους και τις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στην κοινωνία και τον άνεργο, να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια τους για την συρρίκνωση του ΟΑΕΔ.

Καλούμε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να σταματήσει να προπαγανδίζει επιμελώς τα παλαιά προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης ως νέα και να μας πει ποιος είναι ο σχεδιασμός της δικής του διοίκησης για νέα προγράμματα απασχόλησης (εάν υπάρχει…) Εάν δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης τότε να μας πει πιο θα είναι το μέλλον του ΟΑΕΔ , ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του!!

Συνάδελφοι ο αγώνας θα είναι συνεχής και σκληρός.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλληλέγγυα να αγωνιστούμε για την κοινωνία και για το δικαίωμα στον άνεργο να μπορεί ο ΟΑΕΔ να είναι το σπίτι του, που θα του παρέχει προστασία, προοπτική και λύσεις στην καθημερινή του αγωνία για δουλειά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ο ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Κλεονίκη Μακρή

Τα αυτοχέδια χαρτόκουτα και τα άδεια χαρτόκουτα


Τα αυτοσχέδια χαρτόκουτα,  όταν έχουν σκοπό, μπορεί να γεμίσουν αγάπη τα άδεια χρατόκουτα κάνουν μόνο θόρυβο, αυτό είναι το πρόβλημα.   Τους συναντάμε αρκετά συχνά και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους αποφύγουμε. Αν δεν μπορούμε, τους ανεχόμαστε, ξινίζουμε ενίοτε τα μούτρα μας ή συμφωνούμε συγκαταβατικά με κάθε πομπώδες σχόλιο που θα κάνουν για τους εαυτούς τους. Αναφέρομαι σε εκείνους που θέλουν να τραβάνε συνεχώς τα βλέμματα πάνω τους μη χάνοντας ευκαιρία να εντυπωσιάζουν τα πλήθη.

Είναι τα βαθιά ανασφαλή άτομα που νιώθουν ένα μόνιμο άγχος να αποδείξουν ότι είναι πολύ καλοί σε ό,τι κάνουν. Ενδόμυχα φοβούνται την απόρριψη, την οποία δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, γι’ αυτό παλεύουν να προκαλούν αίσθηση με τα υπαρκτά ή –ακόμα χειρότερα– ανύπαρκτα κατορθώματά τους.

Κάλεσμα Ομοσπονδίας για 7/10

 

Η  εγκληματική Οργάνωση της ΧΑ ως κύριος εκφραστής της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας στη χώρα μας και ως υπαίτια εγκληματικών δράσεων και δολοφονιών, όπως  του Παύλου Φύσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αλλά και πολλών άλλων φασιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών και πρακτικών δικάστηκε και η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Εφετείο Αθηνών. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους, προκειμένου να τρομοκρατήσουν οτιδήποτε διαφορετικό.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι σε αυτές τις λογικές και τις πρακτικές.