oaednews

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


20 και 21 Απριλίου 2015
Να μετατρέψουμε τη Μεσόγειο από νεκροταφείο προσφύγων σε θάλασσα ειρήνης
Η εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και των ευρωπαίων «συμμάχων μας» με τις συνεχείς επεμβάσεις τους στην περιοχή της Μεσογείου, είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τους χιλιάδες μετανάστες που χάνουν καθημερινά την ζωή τους στα σαπιοκάραβα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε θάλασσα τραγωδίας και φρίκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους τοπικούς πολέμους (Συρία – Ιράκ – Λιβύη κ.λπ.) τους οποίους υποδαυλίζουν και προκαλούν οι ιμπεριαλιστές για να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει ενεργά στους επεκτατικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα με την μεταναστευτική πολιτική της να αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν εγκληματίες επιδεινώνει την κατάσταση και πολλαπλασιάζει τα θύματα με αυτήν την πολιτική της.

Άλλα 50 εκατ. από τον ΟΑΕΔ στον ΟΔΔΗΧ- Συμβολικά 60 εκατ. και από τον ΟΑΕΕ

της Μαίρης Λαμπαδίτη
Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του αποφάσισε να μεταφέρει ο ΟΑΕΔ από τις εμπορικές τράπεζες στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ, για να τοποθετηθούν σε κρατικά ρέπος, μέσω του ΟΔΔΗΧ.
Η απόφαση ελήφθη σήμερα στην συνεδρίαση του ΔΣ του οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας τα περισσότερα μέλη αναλώθηκαν σε νομικά θέματα, αν ο ΟΑΕΔ υπάγεται στους ασφαλιστικούς φορείς ή όχι, δηλαδή επί της ουσίας αν δεσμεύεται από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ετσι θα μειωθεί η ανεργία κατά 10% σε τρία χρόνια

Η αύξηση της απασχόλησης είναι ο δρόμος που θα κάνει τη χώρα να ξεφύγει από την ύφεση και την ανεργία, αλλά και θα αποτελέσει κλειδί για εξυπηρέτηση του χρέους, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ, ΓΣΕΕ).
Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές πρόκειται για τη «διάνοιξη μιας λεωφόρου απασχόλησης με στόχο την άμεση αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας και την ώθηση της εσωτερικής ζήτησης», στο οποίο το κράτος θα λειτουργεί «ως εργοδότης ύστατης καταφυγής και ως όχημα εξόδου από την κρίση».