oaednews

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Παράταση των συμβάσεων στις δομές φιλοξενίας εξετάζει το Υπουργείο

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής «συνεργάζεται στενά» με το υπουργείο Εργασίας για την επανάληψη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές φιλοξενίας «ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο που αποδίδουν οι ωφελούμενοί του για τις δομές φιλοξενίας»

Eπτά νέα προγράμματα από το ΕΑΠ

Την έναρξη επτά νέων προγραμμάτων σπουδών, δύο προπτυχιακού και πέντε μεταπτυχιακού επιπέδου, ανακοίνωσε την Πέμπτη, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Έτσι, στα έξι μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτούργησαν για πρώτη φορά φέτος, θα προστεθούν από τον ερχόμενο Οκτώβριο 

το προπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσιας Διοίκησης»

 και τα μεταπτυχιακά «Δημόσιας Ιστορίας», 

«Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»

 και «Σύγχρονων Τάσεων στη Διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας».

 Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2018, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, το προπτυχιακό πρόγραμμα «Τουρισμού»

 και τα μεταπτυχιακά «Εγκληματολογίας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς» 

και «Τεχνολογίας της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης». 

«Γνωστική ασυμφωνία»: Τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας

*Έλσα Μπάρδα - Κλινικός Ψυχολόγος - Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς

Πόση δόση αλήθειας μπορούμε να αντέξουμε; Μήπως εφησυχάζουμε τον εαυτό μας με το παραμύθι ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι; Τολμάμε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό πώς θα θέλαμε μια διαφορετική ζωή και ότι αυτό που επιλέξαμε ήταν το τι «πρέπει» και όχι το τι «θέλω»;

Η «γνωστική ασυμφωνία» είναι ένας επιστημονικός όρος της ψυχολογίας, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ψυχολογικό φαινόμενο της δυσφορίας/ψυχολογικό στρες και αρνητικών συναισθημάτων (όπως ντροπή, έκπληξη, θυμός, ενοχή) που βιώνει ένας άνθρωπος, όταν τα γνωστικά στοιχεία (υπάρχουσες αξίες, πεποιθήσεις, στάση ζωής, σκέψεις, ιδέες κτλ) που γνωρίζει ως τώρα ανατρέπονται/συγκρούονται με καινούργια γνωστικά στοιχεία (νέες πληροφορίες).

Ένας ευαίσθητος Απρίλης, ένας αθέατος καιρός....

Φέρνει μια ζάλη στους ανέμους, ανατριχίλα στο νερό
με την καρδιά στήνει πολέμους και με τον Έρωτα χορό.



Σκάνδαλο εκατομμμυρίων στον ΟΑΕΔ

Δυστυχώς άλλο ένα σκάνδαλο ταλανίζει τον ΟΑΕΔ. Φτερά έκαναν εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού, χρήματα που προορίζονταν για προγράμματα απασχόλησης. Ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει ήδη ενεργοποιηθεί όμως σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο/οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και την έλλειψη διπλογραφικού συστήματος και έτσι δεν άφησαν ηλεκτρονικά  ίχνη. Το πιο περίεργο στοιχείο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές είναι ότι η υπεξαίρεση έγινε