oaednews

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΟΠΑΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας για υποβολή βιογραφικού

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με σκοπό να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ταχεία ανάπτυξη, την επιχειρηματική αποτελεσματικότητα και την υπεροχή στην εξυπηρέτηση του Πελάτη, ο Όμιλος προσελκύει ταλέντα και προσλαμβάνει εξαιρετικούς επαγγελματίες, οι οποίοι θα γίνουν μέλη της ομάδας που θα κάνει τον ΟΠΑΠ μια διεθνώς ανταγωνιστική Ελληνική Εταιρεία, ώστε να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.Παράλληλα, επενδύοντας στην εκπαίδευση του προσωπικού μέσω συνεχών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φροντίζει για την ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση των ταλέντων της, έτσι ώστε να κατοχυρώνεται η επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Εταιρείας.

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Άνοιξε η εφαρμογή για την αίτηση με κωδικούς Taxisnet


Σύμφωνα με τα όσα ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα, όσοι φορολογούμενοι θεωρούν ότι πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια και επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για την είσπραξη του «κοινωνικού μερίσματος» πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία που περιλαμβάνει τα παρακάτω 6 βήματα:
Βήμα 1
Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί:
Να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Ο ΟΑΕΔ μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαθέσει προσωπικά δεδομένα

Αυτό απαντά η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων στην ετήσια έκθεσή της 
Ο ΟΑΕΔ μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαθέσει σε συνυποψήφιους στοιχεία των επιλεχθέντων από διαγωνισμό. Ο συνυποψήφιος πρέπει να κάνει νόμιμη έγγραφη αίτηση για να δει τον φάκελο με τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο επιλεχθείς, μόνο με ειδική άδεια εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα έτερου συνυποψήφιου με την συγκατάθεσή του.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Θεσσαλίας την Τετάρτη 29 Νοέμβρη

Κάλεσμα συμμετοχής σε Σωματεία και ανέργους στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, απευθύνει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας. Κατά τη διάρκειά της θα επιδοθεί υπόμνημα προς τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΔ, αλλά και την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, με τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου για την προστασία των ανέργων και για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα. 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Στέλλα

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες

Δαπάνες 21,046 δισ. ευρώ για συντάξεις, περίθαλψη και ανεργία το 2018

Θα ξεπεράσει τα 21,046 δισ. ευρώ το 2018 ο συνολικός λογαριασμός των εισφορών για τις συνταξιοδοτικές παροχές, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την καταπολέμηση της ανεργίας, έναντι 20,678 δισ. ευρώ το 2017.Τα 14,2 δισ. ευρώ θα καταβάλουν οι εργοδότες
 και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, ενώ τα υπόλοιπα 6,8 δισ. ευρώ αφορούν στο Δημόσιο ως εισφορές των υπαλλήλων του, αλλά και από τους ίδιους τους συνταξιούχους ως κρατήσεις υπέρ υγείας.

Προσωπικά δεδομένα, πότε μπορεί να γίνει χρήση από το Δημόσιο

Από μια  σειρά υποθέσεων, που επεξεργάστηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκύπτουν  οι προϋποθέσεις νόμιμης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στην Δημόσια Διοίκηση.

Στοιχεία από τον ΟΑΕΔ
Ο ΟΑΕΔ μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαθέσει σε συνυποψήφιους στοιχεία των επιλεχθέντων από διαγωνισμό. Ο συνυποψήφιος πρέπει να κάνει νόμιμη έγγραφη αίτηση για να δει τον φάκελο με τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο επιλεχθείς, μόνο με ειδική άδεια εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα έτερου συνυποψήφιου με την συγκατάθεσή του.

Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα χιλιάδες πολίτες λόγω της αυθαιρεσίας του Ι.Κ.Α.

Η αυθαίρετη αντιμετώπιση σε διάφορα ζητήματα από πολλές δημόσιες υπηρεσίες και η ερμηνεία των κείμενων νομικών διατάξεων κατά το δοκούν από υπηρεσιακούς παράγοντες, αποτελούσε διαχρονικά ένα μείζον πρόβλημα που ταλάνιζε (και εξακολουθεί να ταλανίζει) την ελληνική κοινωνία. Ο κατάλογος τέτοιων φαινομένων αυθαιρεσίας είναι μακρύς ενώ η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες τεράστια. 

Απολυμένοι για κοινωνικό μέρισμα : «Αδικούνται άνεργοι»

Ένα υπαρκτό πρόβλημα σχετικά με μια αδικία που υπολογίζουν ότι θα υποστούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και αρκετοί άνεργοι συμπολίτες τους κατά την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, βγαίνοντας εκτός κατηγοριών δικαιούχων, περιγράφουν με επιστολή τους απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Κασσάνδρας:
«Αφορά τον όρο 6 μήνες συνεχόμενης ανεργίας, δηλαδή κάποιος που έχει ανεργία τους 4 μήνες από Ιανουάριο έως και Απρίλιο, δουλεύει 2 μήνες Μάιο και Ιούνιο, ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΌ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μένει εκτός; Δεν είναι άδικο; Και γιατί άνεργοι μέχρι 31/10; Ο Νοέμβριος δεν είναι ανεργία;

Έτοιμο να μεταναστεύσει για να βρει δουλειά το 50% των ανέργων

Πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη… βολή του σπιτιού τους, προκειμένου να βρουν δουλειά, εμφανίζονται περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες άνεργους.
Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα Ειδικής Ερευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το 54,1% των σημερινών ανέργων έως 34 ετών δηλώνει διατεθειμένο να αλλάξει τόπο κατοικίας, για να αναλάβει εργασία, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εντοπίζεται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 24 ετών (ποσοστό 56,7%).
Σε αντίθεση, πάντως, με τα στοιχεία, που θέλουν την Ελλάδα να μαστίζεται από το φαινόμενο του Brain Drain, η πλειονότητα των ερωτώμενων στη συγκεκριμένη έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ξεκαθαρίζουν πως η αλλαγή αφορά σε μετακίνηση μόνο εντός της Ελλάδας (28,6%), με μόλις τρεις στους 20 να δέχονται να… ξεσπιτωθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ακόμα λιγότερους (9,9%) σε προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΕΛΣΤΑΤ: Εργαζόμενος ο ένας στους πέντε φοιτητές το 2016

Περίπου ένας στους πέντε νέους εργάστηκε πέρυσι κατά τη διάρκεια των σπουδών του, με τους περισσότερους εξ' αυτών να βρήκαν την εργασία τους μέσω συγγενών, φίλων ή γνωστών. 
Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη θέση των νέων στην αγορά εργασίας, η οποία διεξήχθη παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού το β' τρίμηνο 2016. Ο πληθυσμός - στόχος της έρευνας ήταν τα άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών και το ποσοστό απόκρισης σε αυτήν ανήλθε στο 97,2%.

Κοινωνικό μέρισμα - Η διαδικασία υποβολής της αίτησης - Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις


Δελτίο Τύπου


Κοινωνικό Μέρισμα
Ενημέρωση δικαιούχων για τη διαδικασία χορήγησης

Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το τρέχον έτος, επέτρεψε τη στοχευμένη διανομή στα οικονομικά ασθενέστερα πρόσωπα και νοικοκυριά παροχής με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος.

Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 Η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής

θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου.


Με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί ο ακόλουθος διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr  όπου και θα μπείτε για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Σαν σήμερα

το 1922, ο Χάουαρντ Κάρτερ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που εισέρχεται στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών μετά από 3.000 χρόνια.
το 1925, ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτοκαι Γεώργιο Ζαριφόπουλο.
το 1943, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους.