oaednews

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε συντάξεις μετά το 2019

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ενός από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας – γνωμοδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της αντισυνταγματικότητας για τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων από το 2019 που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 5Κ/2017 για 257 μόνιμες προσλήψεις

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Συγκεκριμένα το ΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο νοσοκομείο (υπουργείο Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων) ως κατωτέρω:

Αύξηση του μηνιαίου ορίου ανάληψης αλλά λεφτά δεν υπάρχουν

Κυβέρνηση, τράπεζες και τρόικα φαίνεται ότι τα βρήκαν στο επίπεδο των capital controls που ισχύουν και έτσι έρχονται σημαντικές αλλαγές που θα δώσουν ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ο οδικός χάρτης που σχεδιάζεται προβλέπει σημαντική χαλάρωση των περιορισμών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές.
Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει όλους ή τουλάχιστον την πλειοψηφία των πολιτών είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα.

1.175 εποχικές προσλήψεις Εκδόθηκαν τέσσερις εγκριτικές αποφάσεις για Δήμους

Μπαράζ εγκρίσεων για την κάλυψη θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα:
Εκδόθηκαν τέσσερις εγκριτικές αποφάσεις, οι οποίες φέρουν την υπογραφή τουαρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, για την πρόσληψη 1.175 εποχικά εργαζομένων τόσο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, σε όλη τη χώρα.

Στα επισιτιστικά προγράμματα και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

Αυτοδίκαια εντάσσοντα στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017-ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας).

Eγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το πρόγραμμα Σχολικών Βοηθών του ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας που στόχο έχει την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης την μετατροπή της σε χώρο εξεύρεσης εργασίας και εμπόριο ελπίδας μερικής απασχόλησης.
Στα Ειδικά Σχολεία και την Παράλληλη Στήριξη στα Γενικά Σχολεία τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, αποκτούν δεξιότητες και ικανότητες, διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, καλλιεργούν τον χαρακτήρα τους, με την βοήθεια, την φροντίδα, την προσοχή του εξειδικευμένου προσωπικού.
Ο ευαίσθητος χώρος της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν ενδείκνυται για πειραματισμούς και πρόχειρες λύσεις. Αντιθέτως απαιτούνται ΕΕΠ-ΕΒΠ με εξειδικευμένες γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία για την στήριξη τόσο των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και των οικογενειών τους. Για αυτό απαιτούμαι:

Βίντεο από ΕΤ1 Αγγελος Βώρος Ειρήνη Μαρίνου

Αυτόματα η ενημέρωση για τις βεβαιώσεις αποδοχών ΟΑΕΔ

Ο Οργανισµός Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού ανακοινώνει σχετικά µε τις βεβαιώσεις για την εφορία, ότι οι συναλλασσόµενοι µε τον Οργανισµό δεν χρειάζεται να απευθύνονται στις αρµόδιες υπηρεσίες ( ΚΠΑ2)

“Υπάλληλος της Χρονιάς” ο Άγγελος Βώρος

Αναδημοσίευση από http://www.eaete.gr/
γράφει ο Γιώργος Καραούλης
Γεν. Γραμματέας ΠΕΥ ΟΑΕΔ-Μέλος ΕΑΕΤΕ
Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης και ισοπεδωτικής κριτικής της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα και των δημοσιών υπαλλήλων, παραδείγματα όπως του Άγγελου Βώρου, υπαλλήλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ,

Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ Δελτίο Τύπου για την κατάργηση επιδόματος Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών)

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Αντί να καταργείται η ανεργία των νέων, καταργείται ένα ακόμα επίδομα για τους ανέργους νέους….

Από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το  2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων, σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων.

Να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται περίπου στο 1εκ., ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων.

Ο Α. Βώρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημόσιου Τομέα


Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα διεκδικεί για λογαριασμό του ΟΑΕΔ ο υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πάτρας του Οργανισμού, Άγγελος Βώρος, ο οποίος κατάφερε να αναβαθμίσει το δίκτυο πληροφορικής και τις συνδέσεις του ΟΑΕΔ, με σκοπό, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη μείωση του κόστους για τον Οργανισμό, που σε ετήσια βάση φθάνει περίπου τις 900.000 ευρώ.

Μνημόνιο-Δημόσιο: Τι προβλέπει για αξιολόγηση, κινητικότητα, επιλογη στελεχών, επιδόματα, συμβασιούχους

Αναλυτική περιγραφή για τον οδικό χάρτη του Δημοσίου έως το 2020 περιλαβάνει το ΤΕΛΙΚΟ κείμενο του ΜΝΗΜΟΝΙΙΟΥ. Σύμφωνα με αυτό η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017,  κινητικότητα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, παρατείνεται για το Σεπτέμβριο, η επιλογή των στελέχων για τις θέσες ευθύνης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2018, τίθεται πλαφόν σε μισθούς, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων αλλά και συμβασιούχων, η αποζημίωση για επικίνδυνες εργασίες θα ευθυγραμμιστεί με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τον Ιούνιο του 2017, η επιλογή των Διοικητικών Γραμματέων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017, ενώ θα υπάρξουν περικοπές στα ειδκά μισθολόγια.