oaednews

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Για την Αθήνα η προσυγκέντρωση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ είναι στις11:00 στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θέμα: «Πανελλαδική Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου»

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα δοθεί μια ακόμα μάχη σε ένα πόλεμο που αφορά πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, έμποροι κλπ.
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου έχουμε υποχρέωση απέναντι στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα  που αντιμετωπίζουμε να αντιδράσουμε.
Η συνεχής απαξίωση και υποβάθμιση της εργασίας με όρους μεσαίωνα, η πλήρης αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών αναγκών, η αποδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η συνεχής εκποίηση δημόσιων αγαθών, η συνεχής μείωση των μισθών, τα τρομακτικά επίπεδα της ανεργίας  πρέπει να μας οδηγήσουν στο δρόμο. Στις 27 Νοεμβρίου ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ άνεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, τη ζωή που μας αξίζει.

Και ο Πάπας Φραγκίσκος για την ανεργία :Να μη γίνει η Μεσόγειος νεκροταφείο μεταναστών

Μετανάστευση, ανεργία, το ευρωπαϊκό όραμα. Αυτά είναι τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του από το βήμα της Ευρωβουλής.

Τα «μεγάλα ιδανικά της Ευρώπης μοιάζουν να έχουν χάσει την δύναμή τους μπροστά στους γραφειοκρατικούς τεχνικισμούς των θεσμών της»: Με φράσεις που θα περίμενε κανείς να ακούσει από τους οραματιστές της ευρωπαϊκής ενοποίησης μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του από το βήμα της Ευρωβουλής.

Στην ομιλία του, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να «επιστρέψουν στην ακλόνητη πεποίθηση των ιδρυτών της Ευρώπης, που επιζητούσαν ένα μέλλον που θα βασίζεται στη δυνατότητα της συνεργασίας για να υπερπηδηθούν οι διαχωρισμοί και να προωθηθεί η ειρήνη και η κοινωνία μεταξύ όλων των λαών της ηπείρου».

«Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη διεύρυνση της ΕΕ, έχει ενισχυθεί η δυσπιστία των πολιτών απέναντι σε θεσμούς που θεωρούνται απόμακροι» είπε. «Από διάφορες πλευρές, αναδύεται μία γενική αίσθηση κόπωσης και γήρανσης, μίας "γιαγιάς" Ευρώπης που δεν είναι πλέον γόνιμη και δεν έχει ζωντάνια» συνέχισε.

Ποιοι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πάρουν Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Επέκταση των πειραματικών σχολών του ΟΑΕΔ


 Στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλλοντας την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς. Στη διάρκεια της σημερινής ημερίδας με θέμα: Πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ. «Ένα επιτυχημένο πείραμα σε εξέλιξη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο κ. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως μέσα στο 2015 θα υπάρξει η δυνατότητα για την ανάπτυξη Τμημάτων yachting και κρουαζιέρας, αλλά  επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιαστεί ο απολογισμός από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πειραματικού Τμήματος για τον Τουρισμό.

Θ. Κωνσταντινίδης: Ο ΟΑΕΔ να μην πάρει πίσω τα χρήματα από τους απολυμένους της

Την ανάκληση των αποφάσεων του ΟΑΕΔ που ζητά πίσω χρήματα από εργαζόμενους - απολυμένους του εργοστασίου ΦΑΝΚΟ του ομίλου «Κλωνατέξ», ζήτησε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της Ερώτησης που έχει καταθέσει στη Βουλή και συζητήθηκε σήμερα.
Η περίπτωση των εργαζομένων αποτελεί πραγματικά μία «Οδύσσεια», καθώς οι εργαζόμενοι όταν απολύθηκαν μπήκαν σε καθεστώς ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης εισπράττοντας κάποια χρήματα από τον ΟΑΕΔ, τα οποία τώρα ο Οργανισμός τα ζητά πίσω, γιατί ο Άρειος Πάγος έκρινε άκυρες τις απολύσεις τους, παρότι το εργοστάσιο κήρυξε πτώχευση και δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας.