oaednews

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Με πόσα χρόνια βγαίνετε στη σύνταξη

Τι ισχύει για τους παλαιούς και τους νέους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πώς διαμορφώνονται τα όρια ηλικίας και τι ισχύει για ειδικές κατηγορίες (μητέρες με ανήλικο κ.ά.). Ποιες είναι οι εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες. Πόσο κόβεται η μειωμένη σύνταξη. Παραδείγματα.
Αναλυτική εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ δίνοντας οδηγίες για τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα. Όπως γνωστοποιεί με τα νέα δεδομένα από 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης). 

Γεύσεις της Ζωής

Η Ζωή είναι σύζυγος  του συναδέλφου Μπάμπη Κατσή και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις γεύσεις της ζωής, αλμυρές και γλυκές.... αξίζει τη στήριξή μας !

Δημόσιο: Πώς θα γίνει η εθελοντική κινητικότητα των υπαλλήλων

Εθελοντική κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ φορέων του Δημοσίου, αποκλειστικά για την κάλυψη κενής οργανικής θέσης ορισμένου κλάδου, προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη Δημόσια Διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, το νέο σύστημα κινητικότητας περιλαμβάνει κίνητρα για την κάλυψη θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές ή νησιωτικές θέσεις για τις οποίες δεν εκδηλώνεται εύκολα ενδιαφέρον για την κάλυψή τους.

«Θερίζει» η μακροχρόνια ανεργία στην χώρα

Του Βασίλη Αγγελόπουλου Το 42% των ανέργων βρίσκεται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών, ενώ το 65% δήλωσε ότι έμεινε χωρίς δουλειά περισσότερο από 11 μήνες. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Adecco για την κατάσταση στην αγορά εργασίας σήμερα.
Από τα ευρήματα της έρευνας ξεχωρίζει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων που βρέθηκαν εκτός αγοράς (1 στους 5) δηλώνουν ότι χρειάστηκαν περισσότερο από 11 μήνες για να βρουν ξανά εργασία, ενώ οι γυναίκες, τα άτομα ηλικίας από 30 έως 39 ετών και οι κάτοικοι επαρχίας καθυστερούν περισσότερο να βρουν δουλειά. 

Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Θέμα : Δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αποφάσισε ομόφωνα να συμβάλει έμπρακτα στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας. Ύστερα από επίσκεψη του προέδρου του Συλλόγου μας στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) του Δήμου Καβάλας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την συντονιστική επιτροπή, του πρότεινε τα είδη άμεσης ανάγκης για τη σωστή διαβίωση των μεταναστών.