oaednews

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Οι άνεργοι δεν είναι στατιστικά στοιχεία. Πίσω από κάθε άνεργο υπάρχει ένα πρόσωπο, μια καριέρα, ένα σπίτι, μια οικογένεια»,


Πυρπολήθηκε για το δίκιο του

ΓΑΛΛΙΑ Ανεργος που πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας έδωσε με προαναγγελία τέλος στη ζωή του επειδή του το αρνούνταν

«Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 10 π.μ. Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για μένα γιατί θα καώ έξω από το Κέντρο Ευρέσεως Εργασίας. Εχω δουλέψει 720 ώρες, κι ενώ ο νόμος λέει τουλάχιστον 610 ώρες, το Κέντρο Ευρέσεως Εργασίας απέρριψε το αίτημά μου.

Συνεργασία ΟΑΕΔ και Δήμου Χανίων για την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική στήριξη των ανέργων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα σεμινάρια ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης που οργανώνει το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάπτυξη /ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων. Οι υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 (μετά από ραντεβού) και αφορούν τις κάτωθι ενότητες:
1. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (CV) με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο
2. Τεχνικές προσέγγισης της αγοράς εργασίας
3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αναζήτηση απασχόλησης

Επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα

Επάγγελμα της ζωής μου... Ποιο άραγε μπορεί να είναι αυτό; Και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα υπό τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες να επιλέξουμε τη δουλειά που θα μας κάνει ευτυχισμένους και παράλληλα θα μας παρέχει όλα τα εφόδια για να ζούμε με άνεση και αξιοπρέπεια;

Eπιτάχυνση της διαδικασίας διαθεσιμότητας

Στην διαθεσιμότητα, τα οργανογράμματα και  τον εντοπισμό επίορκων και απόντων έχει επικεντρωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιό της για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, με δεδομένο ότι τον Μάρτιο θα καταφθάσει στην Αθήνα η τρόικα.

Στο 30% θα φθάσει η ανεργία το 2013

Το ένα μετά το άλλο ηχούν τα σήματα κινδύνου για την πορεία της οικονομίας με πιό ηχηρό την επίσημη πρόβλεψη του ΚΕΠΕ ότι λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης το ποσοστό ανεργίας θα εκτιναχθεί εφέτος στο 30%.

Λίγο γελιο : Greece vs Germany - Eating at a Restaurant


Η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από τον ΟΑΕΔ

                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                             Αθήνα 12-02-2013
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορούν δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών προσώπων με ανακριβείς αναφορές σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ από τον ΟΑΕΔ, τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα, όπως καταδεικνύουν αναμφίβολα τα στοιχεία. Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, παραθέτουμε τα κάτωθι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΑΕΚ 0,45%
& ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΑΕΚ

Σας γνωρίζουμε ότι άρχισε η λειτουργία του αναβαθμισμένου Πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης Προγραμμάτων ΛΑΕΚ.