oaednews

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τι προβλέπει το νέο ν/σ για ασφαλιστικό ν/σ: Συντάξεις και ποσοστά αναπλήρωσης

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο (το οποίο έχει κοινούς κανόνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) διασφαλίζονται οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις στα σημερινά επίπεδα, οι οποίες για την περίοδο από 1.1.2018 και ύστερα διατηρούνται σε αυτό το ύψος ως "προσωπική διαφορά".
Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για όλους μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Tρεις διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία, Τράπεζα της Ελλάδος

Τρεις πολυαναμενόμενες προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο (Μάιος – Ιούνιος) και θα αφορούν την πλήρωση συνολικά 109 θέσεων σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Τις υπό προκήρυξη θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων α’ τριμήνου

Την Παρασκευή 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2016  (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015.
Η πληρωμή αφορά περίπου 700.000 οικογένειες-δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται περίπου στο ποσό των 70.000.000 €.

Το «κόλπο» της Ηλεκτρονικής με τους «μη απολυμένους»

Μπορεί ο κ. Μάρδας να παραβίασε κάθε κανόνα περί τραπεζικού απορρήτου, δημοσιοποιώντας τις τραπεζικές κινήσεις του ιδιοκτήτη της χρεοκοπημένης Ηλεκτρονικής Αθηνών μετά την εφαρμογή των capital controls, με τον τρόπο αυτό, όμως, κατάφερε να ρίξει μια ακτίνα φωτός σε ένα σκοτεινό σενάριο που οι πρώην εργαζόμενοι εδώ και μέρες καταγγέλλουν.

Απελευθερώνονται πόροι για κατάρτιση, απασχόληση, εκπαίδευση

Το «πράσινο φως» για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020 έλαβε το υπουργείο Εργασίας, καθώς η Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρε τη ρήτρα αυτοδέσμευσης της Ελλάδος. Αναλυτικά, στις 8 Απριλίου, με επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ε.Ε. προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου γνωστοποιείται ότι αίρεται η αυτοδέσμευση και μπορούν να αξιοποιηθούν πλέον οι πόροι του επιχειρησιακού προγράμματος. «Λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των τελευταίων μηνών, χάρη στις δικές σας και της ομάδας σας σημαντικές προσπάθειες, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου ο μηχανισμός διάγνωσης της αγοράς εργασίας έχει πλέον ολοκληρωθεί. Είμαι, ως εκ τούτου, σε θέση να σας ενημερώσω ότι η αυτοδέσμευση μπορεί να αρθεί, επιτρέποντας στις δράσεις εκπαίδευσης, κατάρτισης ή δεξιοτήτων ανάπτυξης να ενεργοποιηθούν», αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Σβαρτς, επικεφαλής της αρμόδιας μονάδας για την Ελλάδα.

Στην φορολογική δήλωση οι αμοιβές και επιδόματα του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ενημέρωσε σήμερα ότι έχουν ήδη αναρτηθεί στα αντίστοιχα πεδία των φορολογικών δηλώσεων τα στοιχεία επιδοτήσεων - παροχών 2015 των συναλλασσομένων με τον Οργανισμό.

Ειδικότερα εως σήμερα δεν ήταν δυνατή η υποβολή φορολογικής δήλωσης από επιδοτούμενους ανέργους ή από φορολογούμενους που έλαβαν γενικότερα οποιαδήποτε μορφή αμοιβής εντός του 2015 απο τον ΟΑΕΔ.