oaednews

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πιστεύω εις ένα Ευρώ, Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν δουνουτού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων


Πιστεύω εις ένα Ευρώ,

Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν δουνουτού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων.

Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ., τον Υιόν του Ευρώ τον μονογενή, τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.

140 αυτοκτονίες σε 3 χρόνια...

Μέσα σε λίγες ώρες έθεσαν τέρμα στη ζωή τους 2 άνθρωποι στο Ηράκλειο

Τέλος δεν έχει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στο Ηράκλειο. Ένα 24ωρο μετά την αυτοκτονία του 61χρονου αγρότη από την Μεσαρά, ένας 72χρονος οικογενειάρχης βρέθηκε απαγχονισμένος σε λιόφυτο, κοντά στα Σταυράκια. 

Συμβάσεις και ανεργία



Toυ Mπάμπη Παπαδημητρίου
​​Ποια ήταν, είναι και θα είναι, η πραγματική παγίδα στο θέμα των βαθύτατων αλλαγών που χρειάζεται η αγορά εργασίας; Πρώτον, ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται γίνονται σε περίοδο θυελλώδους ύφεσης σχεδόν όλων των κλάδων της οικονομίας. Δεύτερον, ότι ούτε η εργοδοτική πλευρά ούτε η πλευρά των συνδικάτων έχουν προετοιμαστεί.

Τρεις δεσμεύσεις για μισθούς, συμβάσεις και ανεργία ζητά η ΓΣΕΕ


Του Γιώργου Γάτου
Δεσμεύσεις για τη μετεκλογική αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου, του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων διεκδικεί -μαζί με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, ανεργίας- η ΓΣΕΕ από τα πολιτικά κόμματα που επιδιώκουν να έχουν θέσεις κυβερνητικής ευθύνης την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Μια γενιά χαμένη στην ανεργία


Σε πολλές «παγίδες ανεργίας» είναι εγκλωβισμένοι οι νέοι στην Ελλάδα, οι οποίοι, πέραν της κρίσης και της ύφεσης, έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα της αγοράς εργασίας και, κυρίως, με την ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Παραιτηθείτε όλοι από τον ΕΟΠΥΥ»


Την παραίτηση όλων των συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ και τη συνέχιση της άσκησης της Ιατρικής ως πιστοποιημένων γιατρών στα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης και ελέγχου, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Δέκα χιλιάδες προσλήψεις εποχικού προσωπικού


Αποφασίστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού και επίσημα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας μετά την απόφαση (αρ. 13/2012) της Επιτροπής του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (νόμου Πεπονή) του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Aπίστευτο: Αντί μισθού, δωρεάν …φαγητό για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία


 "Η επίσχεση εργασίας απαγορεύεται, αν θέλετε ζητήστε δωρεάν φαγητό!"
- Αυτό προτρέπει τους εργαζόμενους ο νομικός σύμβουλος της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας
- Οργή προκαλεί στο προσωπικό του ΕΣΥ το έγγραφο






Αναπαράσταση της δολοφονίας Λαμπράκη -επι τόπου- 49 χρόνια μετά



Αναπαράσταση της δολοφονίας Λαμπράκη -επι τόπου- 49 χρόνια μετά
Ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έκαναν αναπαράσταση της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη στο ίδιο ακριβώς σημείο, όπου το βράδυ της 22ας Μαΐου του 1963, oι άνδρες με τα μαύρα κοστούμια και τα λευκά περιβραχιόνια με το κόκκινο Z, πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Όταν η Κριστίν με διέγραψε από το facebook..


Πέτρος Κατσάκος
 
Το πρωί του Σαββάτου ένας φίλος μου συνέστησε να ρίξω μια ματιά στην σελίδα της Κριστίν Λαγκάρντ στο facebook όπου υπήρχαν ορισμένα επικριτικά σχόλια Ελλήνων χρηστών.

Εργατικό Κέντρο: "Πάγωμα μισθών ναι, μειώσεις όχι"

Τη "χρυσή τομή" επιχειρεί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που συνάντησε, σήμερα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου εκπροσώπους των εργοδοτικών ενώσεων (Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕΝΗ, Επιμελητήριο).

Θέμα της σημερινής συνάντησης ήταν η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η επίδραση στις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους. Αυτό που ζητά η πλευρά του Εργατικού Κέντρου είναι οι εργοδότες να παγώσουν, αν χρειάζεται, τους μισθούς στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, να μην προχωρήσουν όμως σε μειώσεις μισθών, ενδεχόμενο που θα περιορίσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, άρα θα οδηγήσει στο να στερέψει η αγορά από ρευστό.

"Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας ασκεί δριμεία κριτική 
για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας.
Σε ποίημα, με τίτλο "Η ντροπή της Ευρώπης", που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: 
"Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"