oaednews

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Απειλεί η αυτοματοποίηση θέσεις εργασίας;

Τα εξελιγμένα ρομπότ έρχονται και αντικαθιστούν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας τους. Αυτό είναι το αντικείμενο και το συμπέρασμα σειράς μελετών και αναλύσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, ανάλυση της PwC εκτιμά ότι περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε δυνητικά να είναι σε υψηλό κίνδυνο από την αυτοματοποίηση που θα παρατηρηθεί σε πολλές θέσεις εργασίας με την εισαγωγή και τον ρομπότ από τις αρχές του 2030.

Γενική απεργία στη Γαλλική Γουιάνα κατά της εγκληματικότητας και της ανεργίας

Δρόμοι μπλοκαρισμένοι, το αεροδρόμιο και τα βενζινάδικα σε κλοιό διαδηλωτών και η Γαλλική Γουιάνα παραλύει από τη γενική απεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη μικρή γαλλική υπερπόντια κτήση.
Την κινητοποίηση στηρίζουν 37 σωματεία, όμως πρωτοστατεί η συλλογικότητα των «500 Αδελφών».
Μια ομάδα μασκοφόρων πολιτών που οργανώνει ειρηνικά αλλά δυναμικά συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα μια τοπική παροιμία: “Nou bon ké sa”.

Δωρεάν θέσεις για ανέργους από την Εθνική Λυρική Σκηνή


Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 400 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της παραγωγής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Τοπία, στην Κεντρική Σκηνή - Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 19.00. Με στόχο να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις της, η Εθνική Λυρική Σκηνή διευρύνει την κοινωνική της πολιτική και ανακοινώνει την προσφορά δωρεάν θέσεων για ανέργους και στις γενικές δοκιμές των παραγωγών της στην Κεντρική Σκηνή των νέων της εγκαταστάσεων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 Η πρώτη παραγωγή της ΕΛΣ στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ, κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας, είναι το τρίπτυχο Τοπία, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 31 Μαρτίου, 1, 2, 4, 5, Απριλίου και 5, 6, 10 Μαΐου.

ΟΓΑ: Έγκριση στην ανάληψη υποχρέωσης για το οικογενειακό επίδομα 2017

 Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η ανάληψη υποχρέωσης ύψους 173.550.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου για την επιχορήγηση του ΟΓΑ προκειμένου να καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα 2017 (επίδομα τέκνων και ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα)
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η ανάληψη υποχρέωσης ύψους 173,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων για το Α 'τρίμηνο του 2017, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών. Ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων ενώ πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika ειδήσεις, ο στόχος παραμένει να δοθεί η Α δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ πριν από την 16η Απριλίου, έτσι ώστε να στηριχθούν τα χιλιάδες νοικοκυριά, που λαμβάνουν το συγκεκριμένο βοήθημα, ενόψει των εορταστικών ημερών. Την Α δόση από τα επιδόματα θα λάβουν όλοι οι περσινοί δικαιούχοι ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την υποβολή του νέου εντύπου Α21 μέσω του TAXISnet. 

Η «Σχεδία» της επιθυμίας για ζωή ....

Ανακαλύπτουμε τη χαμένη ερωτικότητα του χριστιανισμού, ιχνηλατούμε τις καθημερινές διαδρομές των ξεριζωμένων, είμαστε παρόντες στο τελευταίο γεύμα των θανατοποινιτών των αμερικανικών φυλακών, διαβάζουμε μια επιστολή που έστειλε ένας σπουδαίος συγγραφέας στον ίδιο του τον εαυτό, βιώνουμε μια σιωπηλή δικαίωση, βγαίνουμε για μπαρότσαρκα συντροφιά με μία γάτα, ξεφυλλίζουμε το ημερολόγιο ενός πωλητή του ελληνικού περιοδικού δρόμου.
 Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία» Απριλίου 2017 (τεύχος #47).
Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου στους δρόμους της πόλης.

   
Την ανάγκη για έναν χριστιανισμό που θα επανασυνδεθεί με τη χαμένη του ερωτικότητα και την επιθυμία για ζωή, επισημαίνει στη συνέντευξή του στη «σχεδία» ο καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στο ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης.

Αγγελίες ...Συνάδελφος ενδιαφέρεται για αγορά ΙΧ

Συνάδελφος ενδιαφέρεται για αγορά  ΙΧ λόγω κλοπής του δικού του.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Τύπος:ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ  
Μάρκα:ΤΟΥΟΤΑ COROLLA H' YARIS
Μοντέλο:ΑΠΟ 2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Τιμή από :3500 
Τιμή έως :ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ
Κυβικά από:1200  
Κυβικά έως :1400 

Δώρο Πάσχα 2017: Τι ισχύει για τους ανέργους του ΟΑΕΔ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Δώρο Πάσχα 2017. Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου και ήδη όλοι έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα. Εκτός από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου για το 2016 το οποίο αναμένετε να καταβληθεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.

Το υπαίθριο θέατρο στα Λενταριανά ζητά ο Δήμος Χανίων από τον ΟΑΕΔ

Την παραχώρηση του υπαίθριου θεάτρου, που βρίσκεται στην περιοχή των Λενταριανών, στον Δήμο Χανίων ζητά ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, με επιστολή που απέστειλε στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.
Το θέατρο είναι ιδιοκτησίας του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και σήμερα του ΟΑΕΔ και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων ζητείται η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του στον Δήμο.

Δωρεάν ταξίδια σε 7.000 νεαρούς Ευρωπαίους από την Κομισιόν

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε έως 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατ. 18χρονους πολίτες της ΕΕ.

Σε διήμερη στάση εργασίας οι δάσκαλοι

Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές, ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές, και προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο και μεθαύριο, καθώς και την επόμενη Τετάρτη, 5 Απριλίου

  Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές, ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές, και προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο και μεθαύριο, καθώς και την επόμενη Τετάρτη, 5 Απριλίου Για τους εκπαιδευτικούς, οι «προσωρινές», όπως αναφέρονται στην τροπολογία, ρυθμίσεις, αποτελούν «ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση».

Δικαστική δικαίωση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δικαστική απόφαση - δικαίωση για 56 συμβασιούχους - "παρατασιούχους" Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, που ο Επίτροπος δεν είχε θεωρήσει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους, κάνοντάς τα "πράξη" και στέλνοντάς τα προς θεώρηση ή μη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr oι συμβασιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, και με σημερινή, προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Υπηρεσίας, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους, παραμένοντας στην εργασία τους, με ταυτόχρονη καταβολή των απολαβών τους!

Ψήφισε τα αγαπημένα σου βιβλία


Στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.publicbookawards.gr/2017/index.php  μπορείτε   να ψηφίσετε το  βιβλίο που σας αρέσει.
Προτείνουμε το βιβλίο της συναδέλφου Σταυρούλας Δεληντζόγλου "Μια χούφτα πετράδια"
http://www.publicbookawards.gr/2017/vote2017.php?auto=1&CatID=1&id=1606

PUBLIC INTEGRITY HACKATHON 1-2 Απριλίου 2017, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PUBLIC INTEGRITY HACKATHON 1-2 Απριλίου 2017, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο


Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) από κοινού με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.ΓΑ.ΚΑ.Δ.), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), διοργανώνει Hackathon για την Ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα. Πρόκειται για ένα συμμετοχικό μαραθώνιο προγραμματισμού που απευθύνεται σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς ερευνητές, προγραμματιστές, καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς αναζητώντας τρόπους να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά.

Ο Μπελογιάννης ζει

Παράδοση του όπλου του Ν. Μπελογιάννη στο Μουσείο από τον Δ. Κουτσούμπα



Υπό το σύνθημα «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης για να απευθύνει χαιρετισμό για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα. 

Στο τριμελές Λάρισας πρωην εργαζόμενοι για μη νόμιμο επίδομα ανεργίας

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα μετά από χρόνια, οχτώ πρώην μέλη της Διοίκησης της πρώην εταιρείας ΚΟΝΤΙ και 69 πρώην εργαζόμενοί της, κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού τελεσθείσα και σε απόπειρα εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά στο επίδομα ανεργίας που είχαν λάβει το 2010 οι πρώην εργαζόμενοι μετά την απόλυσή τους από την εταιρεία, το οποίο ο ΟΑΕΔ ισχυρίζεται ότι δεν ήταν νόμιμο, καθώς αμφισβητεί την εγκυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων τους και ισχυρίζεται ότι αυτές αφορούσαν σε οικειοθελείς αποχωρήσεις. Για το θέμα είχε στείλει σχετικό έγγραφο και το ΕΚΒ στον ΟΑΕΔ.