oaednews

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο

Ευχάριστες ανατροπές στους μισθούς 310.000 δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο που παρουσιάζεται Δεκέμβριο, καθώς προβλέπει αύξηση της τάξης των 15-50 ευρώ που θα ισχύσει από το 2016. Την ίδια στιγμή 380.000 υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να παγώνουν για τα επόμενα 6 χρόνια.

Αλλάζουν όλα στα πεντάμηνα για ανέργους. Τα 12 νέα προγράμματα για 104.000 προσλήψεις

Αλλαγές στο σύνολο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας που προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός για την Αντιμετώπισης της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου.
Η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι εως τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν προγράμματα που θα αφορούν 104.000 νέες προσλήψεις ανέργων ενώ ένα από αυτά τα προγράμματα θα είναι διάρκειας 12 μηνών και θα δίνεται έμφαση σε 10.000 μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών. Τα προγράμματα έχουν ήδη εγκριθεί αφού όπως έκανε γνωστό έχει ήδη εγγραφεί 950 εκατ ευρώ που θα είναι η δαπάνη για αυτά.

Έντονη αντίδραση από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ για σχεδιαζόμενες αλλαγές

Την έντονη αντίδραση της ΟΕΛ ΟΑΕΔ προκαλεί το ομιχλώδες τοπίο σχετικά με το μέλλον των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διοίκηση του Οργανισμού αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ άλλων, η υποβολή παραίτησης όλων των διευθυντικών στελεχών  των εκπαιδευτικών δομών   του Οργανισμού και φαίνεται πως θα υπάρξει κλιμάκωση κινητοποιήσεων