oaednews

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΟΑΕΔ: Μικρότερο πλεόνασμα το 2014

Στα 40 εκατ ευρώ (από 107 εκατ ευρώ που είχε προϋπολογιστεί) θα περιοριστεί φέτος το πλεόνασμα του ΟΑΕΔ εξ' αιτίας της επικείμενης μείωσης, από την 1η Ιουλίου, των ασφαλιστικών εισφορών.

Σουηδία: Τέλος το 8ωρο, εφαρμογή 6ωρου με ίδιες αποδοχές

Το Πείραμα

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.

Τριάντα Γραφεία Διασύνδεσης ιδρύει ο ΟΑΕΔ

Τριάντα Γραφεία Διασύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε ισάριθμες εκπαιδευτικές μονάδες ανά τη χώρα θέτει σε λειτουργία ο ΟΑΕΔ, ενώ προχωρεί και στον ορισμό εκπαιδευτικών ως Υπευθύνων και Αναπληρωτών Υπευθύνων των Γραφείων αυτών.

Επίθεση με τρόφιμα στον ΟΑΕΔ....Αφησαν τρόφιμα και ανακοίνωση στον ΟΑΕΔ-ΚΠΑ Καισ/νης και έφυγαν

 "ό,τι πουλιέται μας ανήκει "

"... σήμερα καλύψαμε τα πρόσωπά μας και απαλλοτριώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ."

Τρόφιμα, λάδια, σαμπουάν κλπ είδη σούπερ μάρκετ άφησαν για τους εργαζομένους και τους ανέργους οι '"φτωχοί πλην άτιμοι' 'οπως υπογράφουν σε σχετική ανακοίνωση που άφησαν μαζί με τα τρόφιμα στο ΚΠΑ2 Καισ/νης

"...Παίρνουμε πίσω λίγα από αυτά που με κόπο παρήγαμε και τα αφεντικά μας έχουν κλέψει… Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης σε συνδυασμό με τις ληστρικές επιδρομές στην εργασία και στη ζωές μας επιβάλουν στην κοινωνία το φόβο της καταστολής και την ανέχεια....
αφήσαμε κάποια πράγματα που πήραμε , στον τοπικό ΟΑΕΔ, Ως μια χειρονομία ταξικής πάλης αλληλεγγύης προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ανέργους. Μια δίκαιη πράξη που εμείς οι από κάτω κάνουμε για τους εαυτούς μας, ξαναμοιράζονταν την πίτα.."

Σήμερα η καταβολή του Δώρου Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα για τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ενώ παράλληλα θα υπάρξει προπληρωμή ορισμένων επιδομάτων.
Όπως διευκρινίζει ο ΟΑΕΔ αύριο:
- καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο "υποδοχής"  της Kαγκελαρίου της Γερμανίας κας Μέρκελ την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 και ώρα 5:00μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το νέο σύστημα επιλογής ανώτατων στελεχών του Δημοσίου

Με την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), που απηύθυναν, χθες, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ουσιαστικά προοιωνίζεται η διαδικασία επιλογής πολιτικού προσωπικού σε καίριες - διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου.