oaednews

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Δεν έχουμε βρει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

To ελληνικό ζήτημα απασχόλησε και τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 στο Μεξικό, αφού σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το θέμα συζητήθηκε, ωστόσο όχι διεξοδικά.

Σύμφωνα με γερμανό υπουργό Οικονομικών οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εταίρους τους στο G20, διαβεβαιώνοντάς τους ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, «ωστόσο αυτή δεν έχει ακόμη βρεθεί», όπως είπε.

Εικονογραφημένες οδηγίες για το Πολυνομοσχέδιο!

Άμεση και αποτελεσματική λύση για όσους έχουν πρόβλημα να διαβάσουν 500 σελίδες με νομικούς όρους και τροπολογίες, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβάνοντας ένα λεπτομερές επεξηγηματικό εικονογραφημένο εγχειρίδιο, που προστέθηκε την τελευταία στιγμή ως παράρτημα.
 

Η νέα πραγματικότητα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

Του Κώστα Τσαχάκη
Άγριο «ψαλίδι» παντού , σε μισθούς , συντάξεις και επιδόματα προβλέπουν οι διατάξεις του νέου Μεσοπρόθεσμου το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών με την μορφή πολυνομοσχεδίου. Επίσης τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο παίρνουν 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Μεταξύ των άλλων καταργούνται τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους , εισάγονται κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις που φθάνουν μέχρι και το 25% , περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έως 27% (αφορά στους βασικούς μισθούς) αλλά και μειώσεις στις αποδοχές των αιρετών και των υπαλλήλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης (ΝΠΙΔ κατά κύριο λόγο). Παράλληλα καταργούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα και αντικαθίσταται από ένα το οποίο θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια .
Ειδικότερα στο μέτωπο της μισθολογικής δαπάνης προβλέπονται :

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 οι εκλογές για την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος

Την Παρασκευή στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Λάρισα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος.
Στη σημερινή συγκυρία είναι επιτακτική η συμμετοχή του συνόλου των συναδέλφων στις εκλογικές διαδικασίες.

PORTO KARRAS GRAND RESORT Διακόπτει την λειτουργία του έως 30-04-2013

Τη διακοπή της λειτουργίας, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο και μέχρι τις 30/04/2013, των ξενοδοχειακών μονάδων του Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής, λόγω μη ύπαρξης τουριστικού ενδιαφέροντος, αποφάσισε η θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής ΑΕ, Πόρτο Καρράς ΑΕ.

Πληθώρα μετατάξεων και «αυτοδίκαιη αργία» για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους

Η εκτεταμένη κινητικότητα, με πληθώρα αναγκαστικών μετατάξεων και η διαθεσιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση, είναι οι βασικές εφαρμογές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που κατατέθηκε στη Βουλή και που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως αυτούς που ανήκουν στους κλάδους χαμηλών προσόντων, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Ολοκληρώνονται οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων των υπουργείων

Έως το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ

Την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς σε συνολικό ποσοστό 1,10% υπέρ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, από την 1η Νοεμβρίου 2012, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Ο Μανιτάκης σώζει τα...παιδιά του Σαμαρά;

Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του (πρώην) υπουργείου Πολιτισμού - «Τα μουσεία πρέπει να έχουν φύλακες», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ένα βραβείο κόντρα στην κρίση

Οι περισσότεροι δεν έχουν έμπνευση. Κάποιοι όμως έχουν και πείσμα και έμπνευση. Δεν διαφημίζουν τις ικανότητες τους και συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητά τους. Κόντρα στη μιζέρια που ξεφυτρώνει λίγο, λίγο γύρω μας.

Όλες οι αλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους

Στην πόρτα της εξόδου από το δημόσιο αναμένεται να βρεθούν μέχρι το τέλος του 2012, 2 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι υπάλληλοι αυτοί θα προκύψουν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας, της κατάργησης οργανικών θέσεων και των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων.

Μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού οι θέσεις των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό ( οι θέσεις για την Θεσσαλία)

Ένα καινούριο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό, πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα απασχολώντας πανελλαδικά περί τους 1.650 ανέργους.
Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλά κοινά με το αντίστοιχο που υλοποιείται ήδη απ' τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ διαφέρει στη διάρκεια της απασχόλησης, που είναι 7, αντί για 5 μήνες.

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης

Μας άρεσε το μήνυμα της Ε.Υ. ΟΑΕΔ Κρήτης και το δημοσιεύουμε :ΣYNAΔEΛΦOI
OI KAPEKΛEΣ EINAI  ΓIA NA MOIPOΛATPOYME KAI O ΔPOMOΣ ΓIA NA AΓΩNIΣTOYME

ΔIAΛEΞTE TO ΔPOMO THΣ KAPΔIAΣ KAI OXI THΣ TΣEΠHΣ

Αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο νόμου «Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». Όποιοι έχετε κουράγιο διαβάστε το...Το πολυνομοσχέδιο είναι...μόλις 216 σελίδες και ακόμα 88 σελίδες η αιτιολογική έκθεση...