oaednews

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Χατζηδάκης: Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού καθαριότητας του ΟΑΕΔ

 Αρνητικός  στο ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων καθαριότητας του  προσωπικού του ΟΑΕΔ εμφανίστηκε ο  Υπουργός  Εργασίας  απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλκιώτη.  Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι σχετική παράταση έχει δοθεί σε άλλους δημόσιους φορείς. Μια παράταση των συμβάσεων των Υπαλλήλων Καθριότητας του προσωπικού του ΟΑΕΔ είναι και δίκαιη και αποτελεσματική. Δίκαιη γιατί οι εργαζόμενοι "σήκωσαν" το βάρος του  κορονοϊού και αφετέρου αποτελεσματική αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νέων προλήψεων μέχρι τη λήξη των εν ενεργεία συμβάσεων 2/7. Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν ο κ. Υπουργός. Εκτός αν έχει αποφασίσει να φέρει εργολάβους ....

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την απασχόληση

Χριστίνα Κοψίνη

 Μόλις 33.000 νέες θέσεις κατ’ έτος φιλοδοξεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με τους πόρους του Ταμείου ● Μόλις 760 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ενίσχυση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

Την ώρα που ακόμη και οι πλέον συντηρητικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά την εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης σε μαζική κλίμακα με εγγύηση του Δημοσίου για να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της ανεργίας μετά την άρση των υποστηρικτικών μέτρων που κρατούν «διασωληνωμένες» τις αγορές εργασίας, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για μαζικά προγράμματα... κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων.