oaednews

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι κοινωνικές δομές που αντέχουν




 Τα «κουκλοπαιχνιδοσοκολατοκαμώματα» ταξίδεψαν στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σοφάδων
 roma-xri1roma-xri3
Ένα πανηγύρι χαράς και δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σοφάδων (Κέντρο στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων του Δήμου Σοφάδων) .

Πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά του Οικισμού των Ρομά που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εκδήλωση τα «κουκλοπαιχνιδοσοκολατοκαμώματα». Η κουκλοπαίχτρια Ερατώ Σιωροπούλου με πολλή ευαισθησία και αγάπη παρουσίασε στα παιδιά την παράσταση «μαγικομπαουλίτσκου καλικατζάρε» και τα μάγεψε κυριολεκτικά ...

Ασφαλιστικό: Εφάπαξ τριών ταχυτήτων για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ανάλογα με την... ημερομηνία εξόδου θα λάβουν εφάπαξ οι δημόσιοι υπάλληλοι. Χωρισμένοι σε τρεις ομάδες οι δικαιούχοι. Τι αλλάζει από το επόμενο έτος.

Θύματα εκμετάλλευσης οι νεομετανάστες

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
 
«Εψαχνα μια σανίδα σωτηρίας, όταν μου πρότεινε μια γνωστή να την ακολουθήσω στη Γερμανία», διηγείται η 53χρονη Σία Βλάχου, η οποία, μολονότι είχε διαγνωστεί με ασθένεια που έχρηζε άμεσης επέμβασης, επέλεξε να μεταναστεύσει στη Γερμανία για να εργαστεί. «Πούλησα μέχρι και το τελευταίο χρυσαφικό της μάνας μου για να αγοράσω το εισιτήριο», ομολογεί. «Eυελπιστούσα ότι θα είχα Ελληνες γύρω μου, που θα με βοηθούσαν». Οι προσδοκίες της, όμως, διαψεύστηκαν, όταν στην πρώτη της δουλειά σε καθαριστήριο Ελληνα πληρωνόταν αρχικά με 5 ευρώ την ώρα και, κατόπιν «διαπραγματεύσεων», με 6 ευρώ (το κατώτατο ωρομίσθιο στη Γερμανία έχει ορισθεί στα 8,5 ευρώ). Οταν έξι μήνες αργότερα ανακοίνωσε ότι η ασθένεια «ξαναχτύπησε», ο εργοδότης της υπέγραψε αυθημερόν την απόλυσή της.