oaednews

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αλλάζει η διαδικασία μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε, σήμερα το απόγευμα, Τροπολογίες στο Νομοσχέδιο για την κατάργηση των 23 Φορέων του Δημοσίου, βάσει των οποίων διευκρινίζονται με σαφήνεια, τόσο θέματα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος "διαθεσιμότητας - κινητικότητας" κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όσο και του επανακαθορισμού της διαδικασίας μετατάξεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα "εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας". 
Συγκεκριμένα, 

Δελτιο τυπου Ομοσπονδιας Υπαλληλων ΟΑΕΔ

Το ξήλωμα του πουλόβερ στο κοινωνικό κράτος συνεχίζεται.
Αντί να μιλάμε για ανάπτυξη μιλάμε για περικοπές παροχών, στο όνομα της ανάπτυξης!
Η συζήτηση για μείωση κατάργηση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών αποβαίνει σε βάρος των παροχών πρόνοιας και υποστήριξης της κοινωνίας.
Η συζήτηση για κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ (ΔΛΟΕΜ, ΛΑΕΚ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ) δεν οδηγεί πουθενά 
Οι παροχές του ΟΑΕΔ που πλήττονται είναι :

Αποχή απο τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαυδου!!!

Οι κάτοικοι της Γαύδου αποφάσισαν να απέχουν από τις ευρωεκλογές εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την καταστροφή...
των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
Ειδικότερα, με κείμενό τους καταγγέλλουν την αδιαφορία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και της «μνημονιακής» ελληνικής κυβέρνησης στο μείζον περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται.
Ολόκληρο το κείμενο των κατοίκων της Γαύδου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της και αφού επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα κηρύσσει:

1.     24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις»,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σημαντική ανταπόκριση βρήκε η εκδήλωση που διοργάνωσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και την τροπολογία - προσθήκη του Κόμματος σχετικά με τις διαθεσιμότητες. Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνέχεια, πήραν το λόγο εργαζόμενοι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ αποτελεί σημαντική συμβολή στον αγώνα που δίνουν για να μην χάσουν τη δουλειά τους, για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Επιτροπής του ΠΑΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

     Καταγγέλλουμε την δικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) για την απρόκλητη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε η πορεία εργαζομένων και ανέργων από τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, με γκλόπς και χημικά στο κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Εργασίας παρά το γεγονός πως ήταν ενήμεροι για τη συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων του ΠΑΜΕ που οργάνωναν την χθεσινή κινητοποίηση – σωματεία από κλάδους που έχει τσακίσει η ανεργία (οικοδόμοι, μέταλλο, κλωστουφαντουργία, λιθογράφοι, κτλ) – προτίμησαν την συνεύρεση με τους τροϊκανούς.

Μόλις το 16,2% των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.



Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τους συνολικά 1.062.509 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, το επίδομα έλαβαν μόλις οι 174.178 τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον Ιανουάριο 2014 ανήλθε σε 854.659 άτομα.
Από αυτά 423.025 (ποσοστό 49,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 431.634 (ποσοστό 50,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ικανοποίηση στο ΙΚΑ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση της για την θετική έκβαση της επαναπρόσληψης των απολυθέντων συναδέλφων μας της 9Κ. Η δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ της επαναφοράς των επιτυχόντων της σειράς του ΑΣΕΠ 9Κ στο ΙΚΑ, αποτελεί δικαίωση, όχι μόνο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της περιόδου 12/2012-1/2013, αλλά και της μέχρι σήμερα προσπάθειας μας, με συναντήσεις-παραστάσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, προκειμένου μια αδικία να αποκατασταθεί, προσηλωμένοι στο κυρίαρχο διαχρονικό συνδικαλιστικό μας στόχο:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

                             

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ     ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                           ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΣ, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6/3/2014, ύστερα από την απόφαση των συνδικαλιστικών Οργανώσεών της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πραγματοποιήσουν Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ. προκειμένου να διεκδικήσουν: