oaednews

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το δώρο Χριστουγέννων για τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 21-12-2011:
1. Καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων 2011 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία την Τρίτη

Κραυγή αγωνίας υψώνουν χιλιάδες γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο DOWN, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, φωνάζοντας «Όχι  στον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχια και την ανεργία που χτυπά την πόρτα της Αναπηρικής Οικογένειας» και διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών τους. 

Φόβος και τρόμος η ανεργία σε 23 χώρες


Η ανεργία καταδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος φόβος για το μέλλον σε έρευνα του BBC με δείγμα 11.000 ανθρώπων σε 23 χώρες.

Κρήτη: Έρανος για ενίσχυση απλήρωτων εργαζομένων στον νομό Λασιθίου

Έρανο για την συγκέντρωση χρημάτων ή ειδών πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση απλήρωτων εργαζομένων στον νομό Λασιθίου, ζητούν σύμφωνα με ανακοίνωση τους, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και τρία σωματεία εργαζομένων του νομού. 

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 26% τα πραγματικά ποσοστά το 2012 λέει η ΙΝΕ ΓΣΕΕ


Έκρηξη της πραγματικής ανεργίας προβλέπει με νέα έκθεση – βόμβα η ΙΝΕ ΓΣΕΕ.
Εκτιμά ότι το 2012 θα ανέλθει στο 26%, ενώ η επίσημη ανεργία θα σπάσει το φράγμα του 21%, με πάνω από 1 εκατ. ανέργους!

ILO - ΓΣΕΕ: Τα μέτρα εντείνουν ανεργία, ανισότητα και φτώχεια

THN καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι δίκαιοι όροι αμοιβής και εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και ο κοινωνικός διάλογος για την άσκηση πολιτικών απασχόλησης και ασφάλισης, καταγράφει η πολυσέλιδη έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) με τις νομοθετικές παρεμβάσεις ως αποτέλεσμα των μνημονίων, μετά από τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ. 

Ένωσης Λογιστών Αθήνας:ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011, 6,30 Μ.Μ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, ΑΘΗΝΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η ανεργία στον κλάδο μας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Επειδή το θέμα της ανεργίας δεν είναι αποκλειστικότητα μόνο του κλάδου μας, ούτε μπορεί να εξαλειφθεί για κάποιον κλάδο, απαιτείται ενιαίος και συντονισμένος αγώνας.

Ο εφιάλτης της ανεργίας «σκεπάζει» τον πλανήτη


Η ανεργία αποτελεί τον ταχύτερα εντεινόμενο φόβο στον πλανήτη, παρά το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους πολίτες παραμένουν η φτώχια και η διαφθορά.
Αυτό προκύπτει από παγκόσμια έρευνα του BBC World Service, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 11.000 ανθρώπων από 23 χώρες.

Φτώχεια και διαφθορά, τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο

Η διαφθορά και η φτώχεια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του BBC, ενώ η ανεργία αποτελεί τον ταχύτερα εντεινόμενο φόβο. Προκύπτει επίσης ότι η Ισπανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας για την ανεργία. 

Στην Αθήνα με απαιτήσεις Τρόικα-Ράιχενμπαχ


Νέος γύρος διαβουλεύσεων ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης με την Τρόικα για τον καθορισμό των όρων που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.