oaednews

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απελευθερώνονται οι προσλήψεις στους δήμους - Ευεργετικές ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους ΟΤΑ

Σημαντικές ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ τους υπαλλήλους τους αλλά και αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων καθώς και ευεργετικές διατάξεις για δημότες προβλέπει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα από το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Παράλληλα εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ε δήμους και περιφέρειες.

Αυξήθηκε η απασχόληση κατά 2,2% στο λιανικό εμπόριο

Αυξήθηκε η απασχόληση κατά 2,2% στο λιανικό εμπόριο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οπως ανακοίνωσε η Στατιστική αρχή η εξέλιξη του ∆είκτη Απασχολουµένων Ατόµων στο Λιανικό Εµπόριο, µε έτος βάσης 2010 για το Γ΄ τρίµηνο 2015 έχει ως εξής:

● Ο Γενικός ∆είκτης Απασχολουµένων Ατόµων στο Λιανικό Εµπόριο του Γ΄ τριµήνου 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριµήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 2,2%. Ειδικότερα, ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 2,7%, ενώ ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίµων
παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% .

Έστησαν σκηνές στο υπουργείο Εργασίας για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι «τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να παραταθούν», καθώς «προς το παρόν δεν γίνεται το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει για παραπάνω».

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στην Κοινωφελή Εργασία

Αλλαγές και νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην βουλή η κυβέρνηση για τα μέτρα από το «παράλληλο πρόγραμμα» με τίτλο «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Στο νομοσχέδιο αποσαφηνίζονται ζητήματα που αφορούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ξεκαθαρίζονται οι αμοιβές των ωφελούμενων των προγραμμάτων και προστίθεται αμοιβή και για νυχτερινή εργασία.
Πιο συγκεκριμένα:

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το ν/σ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Αρ. Πρωτ. 198 / 15 -12 – 2015

Προς τον Υπουργό Εργασίας
κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο 

Προς την Διοικήτρια ΟΑΕΔ
κ. Καραμεσίνη Μαρία

Θέμα: «Επίδομα Παραμεθορίου»
          Κύριε Υπουργέ, 
          Κύρια Διοικήτρια.
Όπως θα γνωρίζετε, κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το ν/σ για τη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς κανέναν λόγο κατεπείγοντος και χωρίς καμιά διαβούλευση, επέρχονται αλλαγές στους κουτσουρεμένους μισθούς. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή χωρίς δυνατότητα παρέμβασης επί της ουσίας πριν την ψήφιση.

Γιώργος Γραμματικάκης: “Η υψηλή ανεργία των νέων απειλεί το μέλλον της ΕΕ”

“Tα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, που παρουσιάζονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έπρεπε να οδηγήσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης στην κήρυξη μιας κατάστασης ανώτατου συναγερμού, ανάλογης με αυτήν που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές απειλές. Διότι και η ανεργία των νέων αποτελεί επίσης  μια μακροπροθεσμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης” δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού  Γιώργος Γραμματικάκης.
Με μεγάλη επιτυχία, έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες η  “Διακοινοβουλευτική Συνάντηση για την Εκπαίδευση και τους Νέους” που οργάνωσε η Επιτροπή Πολιτισμού του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι  από  τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  από  οργανώσεις   νεολαίας, αλλά και πολλοί  ευρωβουλευτές.

Ψήφισμα συμπαράστασης για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

To ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης για τους συναδέλφους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ έχει ως εξής: 
"Στις 16 του μήνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να μας απολύει έναν έναν. Ρίχνει στο καιάδα της ανεργίας 35.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, 40 στο δήμο μας. Την ίδια ώρα προετοιμάζει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.