oaednews

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Η τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία δείχνει να... δουλεύει

Η εταιρεία Perpetual Guardian στη Νέα Ζηλανδία, διανύει μια δοκιμαστική περίοδο έξι εβδομάδων, που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον της εργατικής τάξης. Το προσωπικό της σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα εργάζεται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, αλλά πληρώνεται για πέντε.

Κόστος εργασίας ανά ώρα στην ΕΕ: Κόστος εργασίας ανά ώρα στην ΕΕ: 42,5 ευρώ εισπράττει ο Δανός, 14,1 ο Ελληνας -2,7 ευρώ κάτω από το 2008

Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT).
Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.

BBC: 76% των εφήβων σκέπτονται να σπουδάσουν ή να εργαστούν στο εξωτερικό

Από το 2010, όταν η Ελλάδα έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας, η ζωή είναι πολύ δύσκολη για τη νεολαία της χώρας. Αν και διαφαίνονται κάποια ισχνά σημάδια ανάκαμψης, η ανεργία των κάτω των 25 ετών παραμένει στο 45% περίπου.