oaednews

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, οριζόντιες περικοπές και μείωση στο εφάπαξ


Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα βρίσκονται και οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ακόμα και από το πρώτο ευρώ, με τον πήχυ για τις μειώσεις να τοποθετείται εναλλακτικά στα 1.000 ευρώ, ή στα 1.200 ή στα 1.400 ευρώ.

Χωρίς Μισθούς Οι Δημόσιοι Λειτουργοί Στην Καταλονία Λόγω «Έλλειψης Ρευστότητας»


Εκατοντάδες δισ. ευρώ βγήκαν από την Ισπανία το πρώτο πεντάμηνο του 2012. Δεν θα καταβληθούν μισθοί τον Ιούλιο στους δημοσίους λειτουργούς

Τον Αύγουστο οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο - Οι μετατάξεις από το 2013


Η πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, οι μετατάξεις στον δημόσιο τομέα, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και η πλήρωση του στόχου για μείωση των υπαλλήλων του κράτους κατά 150.000 άτομα έως το 2015 απασχόλησαν την Τρόικα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η επιστολή Βρούτση


Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή εννέα σελίδων που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στους κοινωνικούς εταίρους  (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για τη συνέχιση και την οργάνωση του κοινωνικού διαλόγου που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες.

Η ετήσια έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2011 του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, οι πολεοδομίες, οι εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ο φόβος της ανεργίας πλανάται ακόμη και στην εύρωστη Γερμανία

Καθημερινές είναι οι ειδήσεις για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στη Γερμανία. Παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Όχι όμως αρκετές, απαντούν τα συνδικάτα.

Ερωτήματα ανώνυμου συναδέλφου


Πριν από ένα μήνα έπεσε στην αντίληψή μου ένα έγγραφο, το οποίο είχε κοινοποηθεί στο ΚΠΑ που εργάζομαι  και σύμφωνα με το οποίο δινόταν η εντολή στον προϊστάμενό  να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αναφερόταν στα προγράμματα Απασχόλησης που υλοποιούνται στο ΚΠΑ.

Το πελατειακό κράτος είναι εδώ


 του Λεωνίδα Βατικιώτη
Η μεταβίβαση στην προβληματική Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζα (χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων και τίτλων και σύνολο καταθέσεων), την ίδια ώρα που στο δημόσιο παραμένει το προβληματικό τμήμα της τράπεζας, στην πράξη σημαίνει ότι στους φορολογούμενους και στον κρατικό προϋπολογισμό περνούν νέα βάρη, ενώ στους ιδιώτες περνούν τα έτοιμα κέρδη. Έτσι, η Αγροτική Τράπεζα (που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά και σχεδασμενα απαξιώθηκε από τις διορισμένες διοικήσεις της / οικονομικούς δολοφονους, για νά μπορεί σήμερα νά πουληθεί) θυσιάζεται για να βελτιώσει η Τράπεζα Πειραιώς τους δικούς της δείκτες.

FT:''Το ΔΝΤ να αφήσει την Ελλάδα''


Πρόταση-σύσταση στο ΔΝΤ, να εγκαταλείψει την Ελλάδα, κάνουν οι Financial Times, σε άρθρο τους με τίτλο "το ΔΝΤ μπορεί να τερματίσει την αγωνία του για την Ελλάδα".