oaednews

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Οι δικαστικές προσφυγές της κυβέρνησης κατά του δικαιώματος στην απεργία δεν έχουν τέλος

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδης, για τις νέες δικαστικές προσφυγές εναντίον του δικαιώματος στην απεργία 3 Ομοσπονδιών του Δημοσίου (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. και Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, εδώ και δώδεκα (12) χρόνια η Πολιτεία διαχρονικά αρνείται να εφαρμόσει, σε ότι αφορά στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), τη «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» που η ίδια ψήφισε!!!

Είναι κοινή παραδοχή πως δώδεκα (12) χρόνια τώρα οι πολίτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, αφού η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα και η αδιαφορία και της σημερινής κυβέρνησης δημιούργησαν ανυπέρβλητα αδιέξοδα στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης.

Στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων στις τέχνες και τον πολιτισμό


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στις τέχνες και τον πολιτισμό και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στη Πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00 για τους εργαζόμενους των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων στο Δημόσιο που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.