oaednews

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Απεργία στη ΔΕΗ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προχωρά η ΓΕΝΟΠ την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας για τη ΓΣΕΕ
Η ΓΕΝΟΠ ζητά να ακυρωθεί το σχέδιο πώλησης των μονάδων και των αντίστοιχων ορυχείων, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού και την επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό Δημόσιο.

Λοταρία αποδείξεων ΑΑΔΕ

Το μέτρο είχε μεγάλη απήχηση στην πρεμιέρα του και η κλήρωση του Δεκεμβρίου θα λάβει ακόμη μεγαλύτερης προσοχής από τους πολίτες από θα υπάρξουν 10.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Αυτό διότι θα μπουν στην κλήρωση όλες οι αποδείξεις από την αρχή του χρόνου.Για την ακρίβεια στην κληρωτίδα της ΑΑΔΕ θα μπουν όλες οι αποδείξεις από την 1/1/2017 ως και την 30η Νοεμβρίου 2017.

404 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ

ΔΕΗ: 263 προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας Ν. Κοζάνης

ΔΕΗ: 4 προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού στη Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

Ανακοίνωση ΣΟΧ 8/2017 για τη Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

Έντυπο Αίτησης

Παράρτημα

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από 09-12-2017 έως 18-12-2017

Αρμόδιοι Υπάλληλοι : Μ. Μάλλιος, Κ. Αποστόλου 
τηλ. επικοινωνίας 22230 81191

Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, θα υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού ΠροσανατολισμούΣυμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

Επικαιροποίηση στοιχείων εγγεγραμμένων ανέργων

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), πατώντας εδώ.

Αφήγηση παραμυθιών στη Θρυαλλίδα

Το Σάββατο 9/12 στις 5μ.μ συνεχίζεται το πρόγραμμα δωράκι αφήγησης  παραμυθιών για παιδιά από έμπειρους παραμυθάδες και παραμυθούδες.

Μειώνεται η ανεργία αυξάνεται η μερική απασχόληση

Χθες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος κατέγραψε περαιτέρω μικρή αποκλιμάκωση στο 20,5%, έναντι 23,2% τον Σεπτέμβριο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 20,7% τον Αύγουστο του 2017. Το σύνολο των απασχολουμένων, κατά τον Σεπτέμβριο του 2017, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.800.254 άτομα.

Λήξη θητείας μέλους ΑΣΕΠ - Ενημέρωση για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης

O Πρόεδρος του ΑΣΕΠ γνωστοποιεί ότι έληξε η θητεία ενός (1) Συμβούλου, μέλους του ΑΣΕΠ, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας και ενημερώνει ότι κάθε ενδιαφερόμενος, που έχει τα κατά νόμο προσόντα και ηλικία για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης,

ΑΣΕΠ: Ο πιο περιζήτητος φορέας για μετάταξη ή απόσπαση

Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας, περιελάμβανε 801 διαθέσιμες θέσεις σε δύο ανεξάρτητες αρχές και επτά υπουργεία. Από αυτές, 456 προσφέρονταν για μετάταξη και 345 για απόσπαση. Από τις 16 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου, για τις θέσεις αυτές υποβλήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις, που αφορούσαν 7.449 θέσεις. Δηλαδή, κατά μέσο όρο υπήρξε ενδιαφέρον για 7 θέσεις ανά αίτηση.Το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα επιλέξουν τους επικρατέστερους, με βάση τα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία.

Επίσημο δείπνο πρόσφεραν οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ

Η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Αργολίδας διοργάνωσε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου επίσημο δείπνο, προς τιμήν των κοινωνικών εταίρων και επιχειρηματιών που προσφέρουν θέσεις Μαθητείας, με στόχο την ανάδειξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών, στο πλαίσιο της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2017

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: “Αποτυχία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο”

Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, αποσπασματικότητα στις μεταρρυθμίσεις και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια στην διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που μετά από 7 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα στην βελτίωση του δημόσιου τομέα και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, είναι τα βασικά σημεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παρουσιάζει σήμερα το epoli.gr.