oaednews

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ 24 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κάθε στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι επίσημες ανακοινώσεις του καθεστώτος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον παράνομο τύπο της εποχής, οι αγγελίες κηδειών στις εφημερίδες, οι κάθε προέλευσης λίστες που έκαναν την εμφάνιση τους μετά τη μεταπολίτευση, οι προανακριτικές και ανακριτικές έρευνες, οι συνεντεύξεις συγγενών, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του 1975, συγκεντρώνονται, αποδελτιώνονται, συσχετίζονται κριτικά, αναζητείται η γενεαλογία τους, εντοπίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις, οι παρανοήσεις, τα λάθη στην αντιγραφή και οι μεταξύ τους παρεκκλίσεις.

ΑΔΕΔΥ: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


polytexneio73.jpg

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973 καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Δύο κοπέλες αυτοκτόνησαν λόγω απόλυσης

Τραγικό θάνατο επέλεξαν να έχουν δύο κοπέλες μετά την πρόσφατη απόλυσή τους. Η πρώτη ήταν 20χρονων και αυτοπυρπολήθηκε ενώ η δεύτερη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας.

Kατά 80% αυξήθηκαν οι Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία

Έλληνες μετανάστες στο τρένο για τη Γερμανία, λίγο μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμοΑυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012--αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Ευρωπαϊκός διάλογος για την επαγγελματική εκπαίδευση

Συζήτηση
16/11/2012, 17:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16
Γερμανικά/Ελληνικά/Ισπανικά (με διερμηνεία)
Είσοδος ελεύθερη 
210 3661 000

Copyright: www.colourbox.com
Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στην Ελλάδα δείχνουν δραματική αύξηση της ανεργίας στους νέους. Αντίστοιχα θλιβερά αποτελέσματα/στοιχεία βρίσκουμε και στην Ισπανία. Η ανεργία των νέων εμφανίζεται ως ένα ιδιαίτερα επιτακτικό πρόβλημα στην Νότια Ευρώπη.

Εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
Α Θ Η Ν Α
                                                                                                                 Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012
                                                                                                                                              Α.Π. 307
                                                                 
                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                     ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος 39 χρόνια από την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείου ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.
Τριάντα εννιά  χρόνια από το κορυφαίο εκείνο γεγονός αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας που αποτυπώθηκε στη συνείδησή του σαν το σύμβολο των αγώνων του για Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική προκοπή και ειρήνη.

Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας από την ΠΕΥ

1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
Α Θ Η Ν Α
                                                                                                                    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012
                                                                                                                                                 Α.Π. 309
                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
 
Η Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, αποφάσισε τη δημιουργία θεατρικής ομάδας με τη δωρεάν συμμετοχή των μελών της.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, στο κτίριο της Διοίκησης και σε ώρα που θα συναποφασίσουν οι συμμετέχοντες με τη(ο)ν υπεύθυνη(ο) της θεατρικής ομάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία της ομάδας είναι  να συγκεντρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

Απολύσεις μέσω ΑΤΜ

Του Αρη Χατζηγεωργίου

«Δηλαδή εγώ να μην ξαναέρθω στη δουλειά;»… «Δεν θα πληρωθώ στο τέλος του μήνα;»…
Αντιμέτωποι με τέτοια αναπάντητα βασανιστικά ερωτήματα χιλιάδων υπαλλήλων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, βρίσκονται από χθες δήμαρχοι και επικεφαλής εκατοντάδων υπηρεσιών.